مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

323
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

541
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر باکتری های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازِیی ولاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر بقای استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کولای در پنیر لاکتیکی و ویژگی های کیفی آن

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 61

چکیده

 برخی از پروبیوتیک ها علاوه بر تعادل فلور میکروبی روده میزبان, می توانند از رشد میکروارگانیسم های بیماری زا در غذا جلوگیری کنند. در این تحقیق ویژگی های کیفی و قابلیت زنده-مانی دو میکروارگانیسم بیماری زای استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کولای در پنیر لاکتیکی موردبررسی قرار گرفت. بدین منظور در مرحله اول چهار نوع پنیر لاکتیکی (60 نمونه) پروبیوتیک (حاوی لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس) و غیرپروبیوتیک تهیه شده با شیر حاوی 3 و 5/4 درصد چربی در سه تکرارتهیه و در زمان های صفر, 14, 28, 42 و 56 مورد ارزیابی کیفی قرار گرفت. سپس, 12 نوع پنیر لاکتیکی {(پروبیوتیک/ غیرپروبیوتیک) درصد چربی (3 و 5/4 درصد) و میکروارگانیسم بیماری زا (عدم حضور, حضور استافیلوکوکوس اورئوس یا اشریشا کلی)} (180 نمونه) تهیه و زنده مانی میکروارگانیسم های بیماری زا در حضور پروبیوتیک در روزهای صفر, 7, 14, 28 و 35 مورد ارزیابی قرار گرفت. افزودن پروبیوتیک ها به پنیر لاکتیکی, اکسیداسیون اسیدهای چرب را به طور معنی داری کاهش داده و اسیدیته و درصد ترکیبات ازته فرار را افزایش داد (05/0> P). افزودن پروبیوتیک در پنیرهای با درصد چربی بالا, سبب افزایش ترکیبات ازته غیرپروتئینه شد ولی در پنیرهای کم چرب, این شاخص کاهش یافت. افزودن پروبیوتیک به پنیرلاکتیکی رشد استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کولای را به طور معنی دار کاهش داد (05/0>P ). افزایش درصد چربی, تأثیر معنی دار در مهار رشد باکتری توسط پروبیوتیک ها نشان نداد. با توجه به اثرات مفید افزودن پروبیوتیک ها بر کاهش روند رشد باکتری های بیماری زا و عدم تغییر معنی دار در ویژگی های حسی پنیر لاکتیکی, استفاده از این پروبیوتیک ها در تولید پنیرلاکتیکی کم چرب, توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرهی آشتیانی، راحله، شکرفروش، سیدشهرام، قیصری، حمیدرضا، بصیری، سارا، و اسکندری، محمدهادی. (1399). اثر باکتری های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازِیی ولاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر بقای استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کولای در پنیر لاکتیکی و ویژگی های کیفی آن. بهداشت مواد غذایی، 10(2 (38 پیاپی) )، 45-61. SID. https://sid.ir/paper/377685/fa

    Vancouver: کپی

    فرهی آشتیانی راحله، شکرفروش سیدشهرام، قیصری حمیدرضا، بصیری سارا، اسکندری محمدهادی. اثر باکتری های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازِیی ولاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر بقای استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کولای در پنیر لاکتیکی و ویژگی های کیفی آن. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1399؛10(2 (38 پیاپی) ):45-61. Available from: https://sid.ir/paper/377685/fa

    IEEE: کپی

    راحله فرهی آشتیانی، سیدشهرام شکرفروش، حمیدرضا قیصری، سارا بصیری، و محمدهادی اسکندری، “اثر باکتری های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازِیی ولاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر بقای استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کولای در پنیر لاکتیکی و ویژگی های کیفی آن،” بهداشت مواد غذایی، vol. 10، no. 2 (38 پیاپی) ، pp. 45–61، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/377685/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button