مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

361
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

476
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آنالیز عنصری اسپیر گونههای مارچوبه بومی ایران و ارتباط آنها با عوامل محیطی با استفاده از همبستگی کانونیک

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 120

چکیده

 هدف تحقیق حاضر ارزیابی ارزش غذایی اسپیر (ساقه خوراکی گیاه) مارچوبه های بومی ایران از نظر عناصر پرمصرف نیتروژن, فسفر و پتاسیم و تعیین ارتباط آن با عوامل محیطی و خاکی با استفاده از تجزیه همبستگی کانونیک می باشد. بدین منظور اسپیرهای مارچوبه از 12 منطقه مختلف ایران جمع آوری گردیدند. نتایج مشخص کرد که جنس Asparagus در اکثر اقلیم های ایران شامل اقلیم های مرطوب و معتدل شمال, بیابانی جنوب, سرد و خشک غرب, گرم و خشک مرکز, معتدل کوهستانی و نیز مدیترانه ای پراکنده است. خصوصیات کیفی اسپیر نشان داد که میانگین وزن تر یک اسپیر در پایه های نر 57/6 گرم و در پایه های ماده 42/7 گرم است. درصد ماده خشک در پایه های نر (56/16 درصد) بیشتر از پایه های ماده (63/14 درصد) بود. با توجه به آزمون t تفاوت بین پایه های نر و ماده از نظر درصد فسفر, نیتروژن و پتاسیم اسپیر معنی دار نبود. مقادیر ضرایب کانونیک استاندارد در اولین متغیر کانونیک عوامل محیطی, حاکی از تأثیر میانگین دمای سالانه و میانگین حداقل دمای سالانه بر نیتروژن و فسفر اسپیر می باشد. طبق نتایج بارهای کانونیک, به طورکلی اسپیرهای دارای فسفر بالاتر (بیشتر از 7/0 درصد) در مناطقی با pH پایین تر (کمتر از 2/8 و نزدیک خنثی) رشد کردند, در همین شرایط میزان پتاسیم اسپیرها, روند کاهشی (تا 98/2 درصد) داشت. هم چنین اسپیرهای دارای پتاسیم بالا (بیشتر از 8 درصد) در مناطق با بارندگی پایین تر (متوسط سالانه 154 میلی متر) و ارتفاع بالاتر (1600 متر) رشد داشتند. کاهش بارندگی و افزایش ارتفاع از سطح دریا باعث کاهش میزان نیتروژن (کمتر از 84/0 درصد) اسپیر شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موسوی زاده، سیدجواد، حسندخت، محمدرضا، و کاشی، عبدالکریم. (1397). آنالیز عنصری اسپیر گونههای مارچوبه بومی ایران و ارتباط آنها با عوامل محیطی با استفاده از همبستگی کانونیک. فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، 18(2 )، 107-120. SID. https://sid.ir/paper/377695/fa

    Vancouver: کپی

    موسوی زاده سیدجواد، حسندخت محمدرضا، کاشی عبدالکریم. آنالیز عنصری اسپیر گونههای مارچوبه بومی ایران و ارتباط آنها با عوامل محیطی با استفاده از همبستگی کانونیک. فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)[Internet]. 1397؛18(2 ):107-120. Available from: https://sid.ir/paper/377695/fa

    IEEE: کپی

    سیدجواد موسوی زاده، محمدرضا حسندخت، و عبدالکریم کاشی، “آنالیز عنصری اسپیر گونههای مارچوبه بومی ایران و ارتباط آنها با عوامل محیطی با استفاده از همبستگی کانونیک،” فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، vol. 18، no. 2 ، pp. 107–120، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/377695/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button