مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

602
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

498
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات فیزیکی، ساختاری و آنتی اکسیدانی فیلم نشاسته سیب زمینی حاوی صمغ زدو و اسانس مریم گلی و تاثیر آن بر پایداری اکسیداتیو روغن زیتون بکر

صفحات

 صفحه شروع 177 | صفحه پایان 191

چکیده

 هدف از این پژوهش, بررسی خصوصیات فیزیکی, ساختاری و آنتی اکسیدانی فیلم فعال تهیه شده از نشاسته, صمغ زدو و اسانس مریم گلی و تاثیر آن بر میزان مقاومت اکسیداتیو روغن زیتون می باشد. به همین منظور, فیلم های فعال بر پایه نشاسته سیب زمینی, با دو متغیر صمغ زدو در سطوح مختلف (5/0%, 1% و 5/1%) و اسانس مریم گلی در سطوح (ppm 0, 250 و 500) تهیه شدند. نتایج طیف سنجی بیانگر ایجاد پیوندهای CH, CH2 و CH3 بین نشاسته و صمغ و همچنین وجود ترکیبات آروماتیک اسانس بود. با افزوده شدن غلظت های بیشتر از صمغ زدو و اسانس, میزان ضخامت فیلم ها افزایش یافته و سبب افزایش کدورت و کاهش میزان عبور نور از فیلم ها شد. نمونه حاوی 5/1 % صمغ زدو و ppm 500 اسانس بیشترین میزان ضخامت و کدورت را بین نمونه های دیگر داشت. با افزایش غلظت اسانس, خاصیت آنتی اکسیدانی فیلم ها افزایش یافت به گونه ای که نمونه حاوی 5/1 % صمغ زدو و ppm 500 اسانس بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی به میزان 3/68% را دارا بود. نتایج آزمون پایداری در برابر اکسایش روغن زیتون بکر بر پایه آزمون هایی همچون عدد اسیدی, عدد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید نشان داد تفاوت معنی داری (05/0>P) بین فیلم حاوی اسانس با غلظت ppm 500 با نمونه حاوی آنتی اکسیدان سنتزی (TBHQ) وجود ندارد. فیلم نشاسته حاوی صمغ و اسانس مریم گلی به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی مناسب, تأثیر مثبتی بر کاهش روند اکسایش روغن زیتون داشته و می تواند جایگزین مناسبی برای استفاده از آنتی اکسیدان های سنتزی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پیروزی فرد، مهلا، اشرفی یورقانلو، رقیه، و همتی، هاله. (1399). بررسی خصوصیات فیزیکی, ساختاری و آنتی اکسیدانی فیلم نشاسته سیب زمینی حاوی صمغ زدو و اسانس مریم گلی و تاثیر آن بر پایداری اکسیداتیو روغن زیتون بکر. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(108 )، 177-191. SID. https://sid.ir/paper/377847/fa

    Vancouver: کپی

    پیروزی فرد مهلا، اشرفی یورقانلو رقیه، همتی هاله. بررسی خصوصیات فیزیکی, ساختاری و آنتی اکسیدانی فیلم نشاسته سیب زمینی حاوی صمغ زدو و اسانس مریم گلی و تاثیر آن بر پایداری اکسیداتیو روغن زیتون بکر. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(108 ):177-191. Available from: https://sid.ir/paper/377847/fa

    IEEE: کپی

    مهلا پیروزی فرد، رقیه اشرفی یورقانلو، و هاله همتی، “بررسی خصوصیات فیزیکی, ساختاری و آنتی اکسیدانی فیلم نشاسته سیب زمینی حاوی صمغ زدو و اسانس مریم گلی و تاثیر آن بر پایداری اکسیداتیو روغن زیتون بکر،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 108 ، pp. 177–191، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/377847/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button