مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

341
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

543
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضد باکتریایی عصاره متانولی مرزه کوهی بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس طی نگهداری گوشت چرخ کرده

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 88

چکیده

استافیلوکوکوس اورئوس یکی از مهمترین پاتوژن هایی است که مسمومیت های غذایی مخصوصا در محصولات گوشتی ایجاد می کند. عصاره مرزه به دلیل میزان بالای ترکیبات فنولی تاثیر زیادی در جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوس در شرایط آزمایشگاهی نشان داده است. بنابراین این تحقیق با هدف بررسی اثر عصاره متانولی مرزه کوهی در جلوگیری از رشد استافیلوکوکوس اورئوس در گوشت چرخ کرده و تعیین غلظت موثر آن در این فرآورده صورت پذیرفت. پس از استخراج عصاره مرزه با استفاده از متانول این عصاره در غلظت های 06/0, 125/0, 25/0, 5/0, 1 و 5/1 درصد به گوشت تلقیح شده به استافیلوکوکوس اورئوس اضافه و طی زمان های 7, 14, 21 و 28 روز شمارش کلی و میزان رشد این باکتری بررسی گردید. همچنین خصوصیات حسی نمونه ها نیز به روش هدونیک بررسی شد. نتایج حاصل از آزمایشات میکروبی, نشان داد که غلظت های عصاره مرزه کوهی 25/0 درصد به بالا می تواند باعث ممانعت از رشد استافیلوکوکوس اورئوس و شمارش کلی میکروب ها در گوشت چرخ کرده گردد. از طرفی نتایج ارزیابی حسی نشان داد استفاده از عصاره مرزه کوهی تا 5/0 درصد تاثیر مثبتی بر خصوصیات حسی گوشت چرخ کرده دارد. بنابراین عصاره مرزه کوهی می تواند به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در فرآورده های گوشتی بخصوص گوشت چرخ کرده استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    واحددهکردی، نجمه، و رحیمی، ابراهیم. (1399). اثر ضد باکتریایی عصاره متانولی مرزه کوهی بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس طی نگهداری گوشت چرخ کرده. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(105 )، 81-88. SID. https://sid.ir/paper/378241/fa

    Vancouver: کپی

    واحددهکردی نجمه، رحیمی ابراهیم. اثر ضد باکتریایی عصاره متانولی مرزه کوهی بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس طی نگهداری گوشت چرخ کرده. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(105 ):81-88. Available from: https://sid.ir/paper/378241/fa

    IEEE: کپی

    نجمه واحددهکردی، و ابراهیم رحیمی، “اثر ضد باکتریایی عصاره متانولی مرزه کوهی بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس طی نگهداری گوشت چرخ کرده،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 105 ، pp. 81–88، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/378241/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button