مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

449
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

596
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی بافت شناسی برخی اجزای دستگاه گوارش، کبد و هماتولوژی جوجه های گوشتی تحت تیمار با اسانس آویشن خالص و محافظت شده

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 24

چکیده

 امروزه به دلایل مختلف استفاده از اسانس گیاهان دارویی به عنوان جایگزین آنتی بیوتیک ها در جیره گسترش یافته است که افزایش کارایی استفاده از اسانس ها می تواند استفاده را توسعه بیش تر بدهد. این آزمایش به منظور بررسی اسانس آویشن خالص و محافظت شده با مواد بیولوژیک بر برخی مؤلفه های بافت شناختی دستگاه گوارش و هماتولوژی در جوجه های گوشتی صورت گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با تعداد 192 جوجه ی گوشتی سویه ی راس 308 در 4 تیمار, 4 تکرار و 12 جوجه ی گوشتی در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) جیره ی پایه بدون افزودنی (کنترل), 2) جیره ی پایه دارای 2/0 گرم در کیلوگرم اسانس آویشن, 3) جیره ی پایه دارای 2/0 گرم در کیلوگرم اسانس آویشن محافظت شده با مواد بیولوژیک, 4) جیره ی پایه دارای 1/0 گرم در کیلوگرم اسانس آویشن محافظت شده با مواد بیولوژیک بودند. مؤلفه ی طول ویلی در دئودنوم روده ی جوجه های گوشتی بدین صورت بود که تمامی تیمارها نسبت به تیمار شاهد دارای تفاوت معنی دار بودند. همچنین نسبت طول ویلی به عمق کریپت دئودنوم بین تیمار های حاوی افزودنی نسبت به تیمار شاهد دارای تفاوت معنی دار بودند. نسبت طول ویلی به عمق کریپت ژژنوم روده ی جوجه های گوشتی در تیمار حاوی 1/0 گرم در کیلوگرم اسانس آویشن محافظت شده دارای تأثیری برابر با تیمار 2/0 گرم در کیلوگرم خالص آویشن بود و با تیمار شاهد دارای تفاوت معنی دار بودند. درصد لنفوسیت, هتروفیل, مونوسیت, ائوزینوفیل و بازوفیل بین تیمارهای آزمایشی دارای اختلاف معنی داری نشد. نسبت هتروفیل به لنفوسیت نیز با عدم معنی داری همراه بود. در مجموع می توان بیان داشت که بهبود در وضعیت صفات هیستومورفولوژیک تحت تأثیر تیمار آزمایشی 1/0 گرم در کیلوگرم نسبت به تیمار شاهد مشاهده شد و محافظت کردن اسانس آویشن می تواند منجر به بهبود صفات بافت شناسی شده و بازدهی استفاده از اسانس های گیاهی را در جیره بهبود دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهرامی، محمدرضا، حاج خدادادی، ایمان، و قاسمی، حسینعلی. (1399). بررسی بافت شناسی برخی اجزای دستگاه گوارش, کبد و هماتولوژی جوجه های گوشتی تحت تیمار با اسانس آویشن خالص و محافظت شده. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 16(1 )، 15-24. SID. https://sid.ir/paper/378320/fa

    Vancouver: کپی

    بهرامی محمدرضا، حاج خدادادی ایمان، قاسمی حسینعلی. بررسی بافت شناسی برخی اجزای دستگاه گوارش, کبد و هماتولوژی جوجه های گوشتی تحت تیمار با اسانس آویشن خالص و محافظت شده. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1399؛16(1 ):15-24. Available from: https://sid.ir/paper/378320/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا بهرامی، ایمان حاج خدادادی، و حسینعلی قاسمی، “بررسی بافت شناسی برخی اجزای دستگاه گوارش, کبد و هماتولوژی جوجه های گوشتی تحت تیمار با اسانس آویشن خالص و محافظت شده،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 16، no. 1 ، pp. 15–24، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/378320/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button