Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

746
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

419
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

توالی آمینواسیدی HMW-گلوتنین ارقام گلستان، خزر یک و نسل اول آنها

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 45

چکیده

 کیفیت گندم نان تحت تاثیر محتوای پروتئین و نشاسته دانه است که خواص آرد و خمیر را در فرایند پخت نان تعیین می کنند. ترکیب کلیدی آندوسپرم شامل پروتئین های گلوتن است. با توجه به اینکه یکی از ملزومات به نژادی و تولید ارقام پرمحصول, اطلاع از ساختار ژنتیکی منابع گیاهی می باشد, توالی نوکلئوتیدی نواحی کدکننده زیر واحد گلوتنین با وزن مولکولی بالا در ارقام گلستان, خزر یک و نسل F1 آنها مورد بررسی قرار گرفت و تفاوت ها و شباهت هایی در توالی نوکلئوتیدی نمونه های مورد مطاللعه آشکار گردید. توالی آمینو اسیدی ارقام والدینی و F1 حاصل از آن ها با توالی EGEAS شروع می شود. این پنج آمینواسید به عنوان پنج آمینواسید آغازین ژن HMW-گلوتنین شناخته شده اند. نتایج نشان می-دهد که تعداد آمینو اسیدها در نواحی انتهایی N و C در ارقام والدینی و نسل F1 باهم برابر و به ترتیب دارای 104 عدد رزیدو و 42 عدد رزیدو در نواحی انتهایی N و C هستند ولی در تعداد سیستئین های موجود در ناحیه ی N تفاوت وجود دارد. تعداد سیستئین های موجود در ناحیه ی انتهایی C در هر سه مورد باهم برابر بوده و 1 عدد می باشد. درخت فیلوژنتیکی بر اساس توالی آمینواسیدی ژن HMW-گلوتنین بین ارقام والدینی, نسل F1 و تعدادی از توالی های موجود در پایگاه های داده رسم گردید. با توجه به اینکه تفاوت هایی در توالی آمینواسیدی نسل F1 با والدین مشاهده گردید. امید است که در نسل های بعدی به تنوع بیشتری در رابطه با این پروتئین دست یابیم که در برنامه های اصلاحی گندم با هدف بهبود کیفیت نانوایی مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یوسف موسوی، سیده مریم، ملکی زنجانی، بهرام، و بهاری، عباس. (1397). توالی آمینواسیدی HMW-گلوتنین ارقام گلستان, خزر یک و نسل اول آنها. زیست فناوری گیاهان زراعی، 7(21 )، 37-45. SID. https://sid.ir/paper/378467/fa

    Vancouver: کپی

    یوسف موسوی سیده مریم، ملکی زنجانی بهرام، بهاری عباس. توالی آمینواسیدی HMW-گلوتنین ارقام گلستان, خزر یک و نسل اول آنها. زیست فناوری گیاهان زراعی[Internet]. 1397؛7(21 ):37-45. Available from: https://sid.ir/paper/378467/fa

    IEEE: کپی

    سیده مریم یوسف موسوی، بهرام ملکی زنجانی، و عباس بهاری، “توالی آمینواسیدی HMW-گلوتنین ارقام گلستان, خزر یک و نسل اول آنها،” زیست فناوری گیاهان زراعی، vol. 7، no. 21 ، pp. 37–45، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/378467/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا