مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

539
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

567
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر میدان مغناطیسی، اسانس رازیانه و ژل آلوئه ورا بر قهوه ای شدن سیب تازه برش خورده رقم گلدن دیشلز

صفحات

 صفحه شروع 679 | صفحه پایان 691

چکیده

 باتوجه به حجم بالای ضایعات محصولات باغبانی و میوه های تازه برش خورده, این تحقیق به منظور معرفی روشی مناسب برای نگهداری سیب تازه برش خورده با استفاده از اسانس گیاه دارویی رازیانه, ژل آلوئه ورا و اعمال میدان مغناطیسی در دو دمای مختلف انجام گرفت. در این مطالعه اثر اسانس رازیانه (Foeniculum vulgare L. ) به همراه ژل آلوئه ورا در 3 سطح صفر, 10 و 25 میلی لیتر بر لیتر و دو میدان مغناطیسی صفر و 60 میلی تسلا در 3 تکرار و هر تکرار 6 تیمار در طی 7 روز و در 2 دمای 8 و 25 درجه سانتی گراد در ﻗ ﺎ ﻟ ﺐ ﻓ ﺎ ﮐ ﺘ ﻮ رﯾ ﻞ ﺑ ﺎ ﻃ ﺮ ح ﭘ ﺎ ﯾ ﻪ ﮐ ﺎ ﻣ ﻼ ً ﺗ ﺼ ﺎ دﻓ ﯽ اﻧ ﺠ ﺎ م ﺷ ﺪ , که درآن صفاتی از جمله کیفیت رنگ, SSC, pH, کاهش وزن فیزیولوژیک و میزان قهوه ای شدن مورد بررسی قرار گرفت. تمام تیمار ها به غیر از شاهد با ژل آلوئه ورا (Aloe vera) پوشش دار شدند. نتایج نشان داد که وجود میدان مغناطیسی در همه ی نمونه های تیمارشده با ژل آلوئه ورا باعث کاهش تخریب, اکسیداسیون و حفظ شکل ظاهری برش های سیب شد. وجود ژل آلوئه ورا در همه حالات باعث کاهش هدر رفت آب و تغییر کمتر در وزن ثانویه شد. در نمونه های تیمار شده با سطوح مختلف اسانس رازیانه, رشد قارچ و باکتری در آنها دیده نشد ولی از نظر شکل ظاهری بسیار افت کیفیت و قهوه ای شدن را به همراه داشت. در نمونه های موجود در دمای 8 درجه سانتی گراد و 25 درجه سانتی گراد هیچکدام رشد کپک و قارچ مشاهده نشد. از نظر ظاهری سیب های تیمار شده با اسانس 25 میلی لیتر در لیتر, اکسیده و بازارپسندی خود را از دست دادند. استفاده از تیمار آلوئه ورا به تنهایی و بدون اسانس به همراه میدان مغناطیسی 60 میلی تسلا بهترین تیمار مشخص شد. به طور کلی با توجه به نتایج بدست آمده از این تحقیق, اعمال اسانس رازیانه که خواص آنتی اکسیدانی دارد با غلظت کمتر برای جلوگیری از رشد قارچ و باکتری مفید بوده اما از نظر حفظ شکل ظاهری و کاهش تخریبی بافت و اکسید شدن مناسب نیست و باعث اکسید شدن سریع تر آن می شود. ژل آلوئه ورا در همه تیمارها باعث حفظ آب میوه و مانع کاهش وزن شد. با این وجود استفاده از ژل آلوئه ورا و میدان مغناطیسی برای حفظ شکل ظاهری میوه سیب بسیار مفید است و قابلیت استفاده در این صنعت را دارا می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدیان، مریم، و کاوه، حامد. (1399). بررسی اثر میدان مغناطیسی, اسانس رازیانه و ژل آلوئه ورا بر قهوه ای شدن سیب تازه برش خورده رقم گلدن دیشلز. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 34(4 )، 679-691. SID. https://sid.ir/paper/378554/fa

    Vancouver: کپی

    محمدیان مریم، کاوه حامد. بررسی اثر میدان مغناطیسی, اسانس رازیانه و ژل آلوئه ورا بر قهوه ای شدن سیب تازه برش خورده رقم گلدن دیشلز. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1399؛34(4 ):679-691. Available from: https://sid.ir/paper/378554/fa

    IEEE: کپی

    مریم محمدیان، و حامد کاوه، “بررسی اثر میدان مغناطیسی, اسانس رازیانه و ژل آلوئه ورا بر قهوه ای شدن سیب تازه برش خورده رقم گلدن دیشلز،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 34، no. 4 ، pp. 679–691، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/378554/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button