مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

486
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

520
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر زئین ذرت و گلوتن گندم، بر شاخص های کیفی و انبارمانی انگور رسمی مشکین

صفحات

 صفحه شروع 693 | صفحه پایان 703

چکیده

 این پژوهش, به منظور بررسی اثرات پوشش های حاوی گلوتن و زئین (صفر, 2, 4 و 6 درصد), بر کیفیت پس از برداشت میوه ی انگور رقم رسمی مشکین(Vitis vinifera cv. Rasmi Meshki) به صورت فاکتوریل بر پایه ی طرح کاملاً تصادفی اجرا شد. بدین منظور شاخص های اسیدیته, مواد جامد محلول, اسید کل, نشاسته, آنتوسیانین, مزه, حفظ ظاهر میوه, نسبت مواد جامد محلول به اسید کل, درصد کاهش وزن, ویتامین ث و سفتی میوه در 30 روز بعد از اعمال تیمارها و نگهداری انگور در دمای صفر درجه ی سانتی گراد و میزان رطوبت نسبی 90 تا 95 درصد اندازه گیری شدند. نتایج نشان دادند که کاربرد زئین, بر روی صفات مواد جامد محلول, حفظ ظاهر میوه, ویتامین ث و کاهش وزن در سطح احتمال یک درصد و بر روی شاخص رسیدن (نسبت مواد جامد محلول به اسید کل) در سطح احتمال پنج درصد, اثر معنی داری داشت. کاربرد گلوتن بر روی صفات مواد جامد محلول, آنتوسیانین, حفظ ظاهر میوه, درصد کاهش وزن و ویتامین ث میوه در سطح احتمال یک درصد و بر روی نشاسته ی میوه در سطح احتمال پنج درصد, اثر معنی داری داشت. اثرات متقابل تیمارهای گلوتن و زئین, بر روی صفات مواد جامد محلول, حفظ ظاهر میوه و ویتامین ث در سطح احتمال یک درصد و بر روی درصد کاهش وزن میوه, در سطح احتمال پنج درصد از نظر آماری, معنی دار بودند. براساس نتایج حاصل از این پژوهش, مقدار بیشتری از آنتوسیانین (45/2 میلی گرم در صد گرم) در تیمار 6 درصد گلوتن حفظ شده بود, در شاخص رسیدن میوه بهترین نتیجه (41) از تیمار 6 درصد زئین حاصل شد. مزه میوه در ترکیب تیماری زئین 6 درصد بدون مصرف گلوتن با امتیاز 5/8 جذابیت بیشتری داشت. همچنین بهترین نتایج در حفظ مقدار ویتامین ث (9/17 میلی گرم در صد گرم وزن تازه), مواد جامد محلول (24 بریکس), ظاهر میوه (امتیاز 5/9) و کمترین کاهش وزن میوه (5/6 درصد) از ترکیب تیماری گلوتن و زئین 6 درصد حاصل شد. بطور کلی سطوح گلوتن و زئین در تمام سطوح مورد آزمایش (از 2 تا 6 درصد) نسبت به تیمار های شاهد, توانسته اند, کیفیت پس از برداشت میوه انگور را در طول مدت انبارمانی حفظ نمایند. با این وجود بهترین نتیجه در اغلب صفات مورد بررسی از ترکیب تیماری 6 درصد گلوتن و زئین بدست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شکوهیان، علی اکبر، لطافتی، فرزاد، فتحی آچاچلوئی، بهرام، اصغری، علی، و الفتی، رباب. (1399). بررسی اثر زئین ذرت و گلوتن گندم, بر شاخص های کیفی و انبارمانی انگور رسمی مشکین. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 34(4 )، 693-703. SID. https://sid.ir/paper/378555/fa

    Vancouver: کپی

    شکوهیان علی اکبر، لطافتی فرزاد، فتحی آچاچلوئی بهرام، اصغری علی، الفتی رباب. بررسی اثر زئین ذرت و گلوتن گندم, بر شاخص های کیفی و انبارمانی انگور رسمی مشکین. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1399؛34(4 ):693-703. Available from: https://sid.ir/paper/378555/fa

    IEEE: کپی

    علی اکبر شکوهیان، فرزاد لطافتی، بهرام فتحی آچاچلوئی، علی اصغری، و رباب الفتی، “بررسی اثر زئین ذرت و گلوتن گندم, بر شاخص های کیفی و انبارمانی انگور رسمی مشکین،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 34، no. 4 ، pp. 693–703، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/378555/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button