مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

397
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

521
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ترکیب شیمیایی و ارزش تغذیه ای برگ تربچه در تغذیه نشخوارکنندگان در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 60

چکیده

 این آزمایش با هدف تعیین ترکیب شیمیایی و ارزش تغذیه ای برگ تربچه در شرایط آزمایشگاهی انجام شد. در مرحله اول, ترکیب شیمیایی برگ تربچه تعیین شد, سپس تأثیر استفاده برگ تربچه در جیره بر فراسنجه های هضم و تخمیر با استفاده از روش تولید گاز و هضم دو مرحله ای در مقایسه با یونجه و کاه گندم بررسی شد. در مرحله دوم, اثر جایگزینی سطوح صفر (شاهد), 50, 100, 150 و 200 گرم برگ تربچه در کیلوگرم ماده خشک جیره غذایی بره پرواری در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که محتوای ماده خشک, ماده آلی, پروتئین خام, الیاف نامحلول در شوینده خنثی (NDF), الیاف نامحلول در شوینده اسیدی (ADF), لیگنین, کلسیم و فسفر برگ تربچه به ترتیب 135, 752, 178, 385, 281, 52, 5/17 و 85/2 گرم در کیلوگرم ماده خشک بود. با انکوباسیون برگ تربچه حجم کل گاز تولیدی و گوارش پذیری مواد مغذی به طور معنی داری بیشتر از کاه گندم بود (05/0p <) و از طرفی, عمده آن ها تفاوتی با یونجه نداشت. استفاده از سطوح مختلف برگ تربچه در جیره غذایی سبب افزایش گوارش پذیری شکمبه ای ماده خشک و ماده آلی شد (05/0p <). در کل, نتایج تحقیق حاضر نشان داد که برگ تربچه دارای ارزش تغذیه ای قابل توجهی نسبت به کاه گندم است و از نظر گوارش پذیری مواد مغذی و تخمیر شکمبه ای قابلیت مقایسه با یونجه را دارد. استفاده از سطح 200 گرم این پسماند در کیلوگرم ماده خشک جیره غذایی توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عزیزی، ایوب، و امینی فرد، زهرا. (1399). تعیین ترکیب شیمیایی و ارزش تغذیه ای برگ تربچه در تغذیه نشخوارکنندگان در شرایط آزمایشگاهی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 33(129 )، 49-60. SID. https://sid.ir/paper/378719/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزی ایوب، امینی فرد زهرا. تعیین ترکیب شیمیایی و ارزش تغذیه ای برگ تربچه در تغذیه نشخوارکنندگان در شرایط آزمایشگاهی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1399؛33(129 ):49-60. Available from: https://sid.ir/paper/378719/fa

    IEEE: کپی

    ایوب عزیزی، و زهرا امینی فرد، “تعیین ترکیب شیمیایی و ارزش تغذیه ای برگ تربچه در تغذیه نشخوارکنندگان در شرایط آزمایشگاهی،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 33، no. 129 ، pp. 49–60، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/378719/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button