مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

355
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

531
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر غلظت های متفاوت KH2PO4 بر میزان بیان ژن های UGT85C2 و KO و برخی خصوصیات بیوشیمیایی گیاه Stevia rebaudiana bertoni

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 57

چکیده

استویا با نام علمی Stevia rebaudiana bertoni یک شیرین کننده طبیعی است که از قند شیرین تر بوده, با این حال میزان کالری آن صفر می باشد و می تواند برای بیماران دیابتی استفاده شود. شیرینی این گیاه به دلیل گلیکوزیدهای انباشته شده در برگ آن است. ریبادیوساید A تا F و استویوساید ترکیب های اصلی استویا هستند. ژن های KO وUGT85C2 دو ژن مهم در مسیر بیوسنتز استویول و استویول مونوساید هستند که پیش ساز سنتز سایر گلیکوزیدهای استویا می باشند. به دلیل جوانه زنی ضعیف بذر استویا, کشت بافت سریع ترین روش برای تکثیر این گیاه است. بنابراین, بهینه سازی ترکیب محیط کشت غذایی, برای افزایش تولید مواد مؤثرره داروئی در گیاه استویا ضروری است. در این مطالعه, تأثیر محیط MS حاوی غلظت های مختلف نمک KH2PO4 (0, 25/4, 5/8, 17 و 34 میکرومولار) بر روی بیان ژن هایKO وUGT85C2 به روش RT-PCR نیمه کمی و نیز ظرفیت آنتی-اکسیدانی و میزان قندهای محلول گیاه استویا بررسی گردید. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان دهنده اختلاف معنی دار بین تیمارها در سطح 01/0 بود. مقایسه میانگین تیمارها با روش LSD در سطح 05/0 نشان داد که ژن های UGT85C2 و KO به ترتیب در غلظت های 25/4 و 17 میکرو-مولار KH2PO4 بیشترین افزایش بیان را داشتند. همچنین گیاه استویا در غلظت 34 میکرومولار KH2PO4 بالاترین میزان قند محلول و بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی را دارا بود. به طورکلی با توجه به نتایج این آزمایش به نظر می رسد که KH2PO4 می تواند باعث افزایش تولید کل قندهای استویا بشود اما تأثیر آن بر روی گلیکوزیدهای مختلف, یکسان نیست و احتمالاً نسبت گلیکوزیدهای مختلف در این گیاه را تغییر می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرمانی، منصوره، کریمی، بهاره، عزیزی، الهام، و معصومی، علی. (1397). بررسی تأثیر غلظت های متفاوت KH2PO4 بر میزان بیان ژن های UGT85C2 و KO و برخی خصوصیات بیوشیمیایی گیاه Stevia rebaudiana bertoni. زیست فناوری گیاهان زراعی، 7(21 )، 47-57. SID. https://sid.ir/paper/379210/fa

    Vancouver: کپی

    کرمانی منصوره، کریمی بهاره، عزیزی الهام، معصومی علی. بررسی تأثیر غلظت های متفاوت KH2PO4 بر میزان بیان ژن های UGT85C2 و KO و برخی خصوصیات بیوشیمیایی گیاه Stevia rebaudiana bertoni. زیست فناوری گیاهان زراعی[Internet]. 1397؛7(21 ):47-57. Available from: https://sid.ir/paper/379210/fa

    IEEE: کپی

    منصوره کرمانی، بهاره کریمی، الهام عزیزی، و علی معصومی، “بررسی تأثیر غلظت های متفاوت KH2PO4 بر میزان بیان ژن های UGT85C2 و KO و برخی خصوصیات بیوشیمیایی گیاه Stevia rebaudiana bertoni،” زیست فناوری گیاهان زراعی، vol. 7، no. 21 ، pp. 47–57، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/379210/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button