مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

746
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی کیفی عسل های تجاری ایران

صفحات

 صفحه شروع 14 | صفحه پایان 25

چکیده

 مقدمه عسل یکی از مواد غذایی با ارزش است که از قرن ها پیش در جوامع بشری مورد استفاده بوده و به واسطه ویژگی شفابخش خود به عنوان دارو در درمان بسیاری از بیماری ها به کار می رود. عدم وجود روشی عینی برای تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی زمینه سوء استفاده سودجویان در این عرصه را قوت بخشیده و موجب عرضه عسل تقلبی به جای عسل طبیعی شده است. بنابراین کیفیت عسل باید با هدف تضمین و حفظ حقوق مصرفکنندگان کنترل شود. هدف مطالعه حاضر جهت ارزیابی 24 نمونه از برندهای تجاری عسل با کدهای 1 تا 9 (1-AB, 2-TF, 3-DP, 4-JK, 5-SN, 6-SK, 7-IM,-8-MD و 9-MH) در بازارهای تهران انجام شده است و در آن تعدادی از پارامترهای فیزیکی, شیمیایی و بیولوژیکی نمونه ها مورد ارزیابی قرار گرفت. روش بررسی برای ارزیابی محتوای فروکتوز, گلوکز و ساکارز, و ترکیب کربوهیدرات از روش کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی استفاده شد. ارزیابی ترکیب هیدروکسی متیل فورفورال با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا با شناساگر ماورای بنفش و سایر پارامترهای کیفیت فیزیکوشیمیایی از جمله رطوبت, pH, مقدار پرولین و فعالیت دیاستاز با توجه به روش های استاندارد کدکس الیمنتاریس ارزیابی شد. نتایج از بین 9 برند انتخاب شده فقط 2 برند با کلیه مشخصات اصلی بین المللی مطابقت داشتند. اگرچه تمام پارامترهای برندهای دیگر با مقادیر استاندارد مطابقت داشتند ولی میزان فعالیت دیاستاز در محدوده مورد قبول نبود. نتیجه گیری بر اساس نتایج این مطالعه به نظر فعالیت دیاستاز عامل تعیین کننده جهت ارزیابی کیفیت عسل می باشد. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد. لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نباتی، فرزانه، خلیقی سیگارودی، فرحناز، کاشفی، مهرداد، قاسمی، سیدوحید، صدری، حدیث، و تاج آبادی، فاطمه. (1400). ارزیابی کیفی عسل های تجاری ایران. گیاهان دارویی، 20(78 )، 14-25. SID. https://sid.ir/paper/379267/fa

    Vancouver: کپی

    نباتی فرزانه، خلیقی سیگارودی فرحناز، کاشفی مهرداد، قاسمی سیدوحید، صدری حدیث، تاج آبادی فاطمه. ارزیابی کیفی عسل های تجاری ایران. گیاهان دارویی[Internet]. 1400؛20(78 ):14-25. Available from: https://sid.ir/paper/379267/fa

    IEEE: کپی

    فرزانه نباتی، فرحناز خلیقی سیگارودی، مهرداد کاشفی، سیدوحید قاسمی، حدیث صدری، و فاطمه تاج آبادی، “ارزیابی کیفی عسل های تجاری ایران،” گیاهان دارویی، vol. 20، no. 78 ، pp. 14–25، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/379267/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button