مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

933
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

877
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تنوع ژنتیکی پروفایل اسید چرب در لاین های هاپلویید مضاعف در گیاه دانه روغنی کاملینا (. Camelina sativa L)

صفحات

 صفحه شروع 79 | صفحه پایان 96

چکیده

دانه های روغنی پس از غلات دومین ذخایر غذایی جهان را تشکیل می دهند. بر اساس آمارهای موجود بیش از 95 درصد روغن مورد نیاز کشور, وارداتی است. شناسایی مناسب ترین ترکیب اسیدهای چرب در گیاهان دانه روغنی از لحاظ تغذیه ای و به نژادی از اهمیت بالایی برخوردار است. گیاه ﻛ ﺎ ﻣ ﻠ ﻴ ﻨ ﺎ با نام علمی (Camelina sativa L. ) ﮔ ﻴ ﺎ ﻫ ﻲ روﻏ ﻨ ﻲ-داروﻳ ﻲ و ﻣ ﺘ ﻌ ﻠ ﻖ ﺑ ﻪ ﺧ ﺎ ﻧ ﻮ اده شب بوئیان است که نیاز آبی و کودی بسیار محدود دارد. این آزمایش به منظور معرفی ترکیبات اسیدهای چرب و ارزیابی تنوع 137 لاین هاپلوئید مضاعف کاملینا از طریق تخمین ضریب تغییرات فنوتیپی و ژنوتیپی, وراثتپذیری و پیشرفت ژنتیکی اجرا شد. ارزیابی مقادیر اسید های چرب در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار انجام شد. تعیین اسید چرب با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی نشان داد که 18 نوع اسید چرب در روغن دانه کاملینا موجود است. در این بررسی بالاترین تغییرات فنوتیپی و ژنوتیپی به ترتیب در اسیدهای چرب C14: 0 و C16: 1 و بالاترین میزان وراثت پذیری برای اسیدهای چرب C20: 0 (96. 49 درصد), C20: 2 (98. 92 درصد) و C20: 3 (98. 59 درصد) برآورد شد. در این پژوهش دو لاین با مقادیر 36. 67-35. 81 درصد لینولنیک اسید و چهار لاین با مقادیر بین 23. 00-22. 08 درصد لینولئیک اسید معرفی گردید. نسبت امگا 6 به امگا 3 در لاین های مورد بررسی این تحقیق 0. 759 ≥ X ≥ 0. 479 حاصل گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فلاح، فرشاد، کهریزی، دانیال، رضائی زاد، عباس، زبرجدی، علیرضا، و زارعی، لیلا. (1398). بررسی تنوع ژنتیکی پروفایل اسید چرب در لاین های هاپلویید مضاعف در گیاه دانه روغنی کاملینا (. Camelina sativa L). پژوهش های ژنتیک گیاهی، 6(2 )، 79-96. SID. https://sid.ir/paper/380511/fa

    Vancouver: کپی

    فلاح فرشاد، کهریزی دانیال، رضائی زاد عباس، زبرجدی علیرضا، زارعی لیلا. بررسی تنوع ژنتیکی پروفایل اسید چرب در لاین های هاپلویید مضاعف در گیاه دانه روغنی کاملینا (. Camelina sativa L). پژوهش های ژنتیک گیاهی[Internet]. 1398؛6(2 ):79-96. Available from: https://sid.ir/paper/380511/fa

    IEEE: کپی

    فرشاد فلاح، دانیال کهریزی، عباس رضائی زاد، علیرضا زبرجدی، و لیلا زارعی، “بررسی تنوع ژنتیکی پروفایل اسید چرب در لاین های هاپلویید مضاعف در گیاه دانه روغنی کاملینا (. Camelina sativa L)،” پژوهش های ژنتیک گیاهی، vol. 6، no. 2 ، pp. 79–96، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/380511/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button