مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,066
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

610
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی وضعیت شاخص سبزینگی گوجه و خیار گلخانه ای با استفاده از حسگرهای غیرمخرب

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 98

کلیدواژه

شاخص پوشش گیاهی تفاضلی نرمال شده (NDVI)Q2

چکیده

 تکنیک های کشاورزی دقیق در یک محیط گلخانه ای به افزایش کیفیت محصول نهایی, کاهش هزینه های استفاده از کود و جلوگیری از رواناب نیتروژن کمک می کند. حسگرهای نوری با اندازه گیری بازتاب یا جذب از برگ های سبز ابزاری سریع و غیرمخرب برای محاسبه محتوای سبزینگی و کلروفیل گیاه هستند. هدف از این تحقیق, بررسی قابلیت اطمینان شاخص پوشش گیاهی تفاضلی نرمال شده (NDVI) اندازه گیری شده توسط حسگر سبزینه سنج (GreenSeeker) به عنوان شاخص غیرمستقیم وضعیت سبزینگی گوجه و خیار گلخانه ای و مقایسه عملکرد این حسگر با کلروفیل متر (SPAD) بود. آزمایش در بهار سال 1396 در گلخانه تحقیقاتی گروه مهندسی بیوسیستم دانشگاه بوعلی سینا همدان انجام شد. گوجه فرنگی و خیار با تیمارهای کود اوره صفر, 028/0, 138/0, 359/0 و 607/0 گرم بر لیتر با محتوای 46% نیتروژن کوددهی گردید. 71 روز پس از کاشت, تیمارهای یک تا سه با کود اضافی تحت درمان قرار گرفتند. تعداد برگ گیاهان در پایان هر مرحله از داده برداری شمارش شدند. رابطه رگرسیونی بین متغیرهای اندازه گیری شده با نرم افزار SPSS محاسبه گردید. در گوجه و خیار به ترتیب میزان کود و NDVI 95/0 و 57/0 و کلروفیل قرائت شده به طور متوسط همبستگی 65/0 و 60/0 داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سپهر، بهنام، و محمدی منور، حسنا. (1398). ارزیابی وضعیت شاخص سبزینگی گوجه و خیار گلخانه ای با استفاده از حسگرهای غیرمخرب. ماشین های کشاورزی، 9(1 (پیاپی 17) )، 87-98. SID. https://sid.ir/paper/380524/fa

    Vancouver: کپی

    سپهر بهنام، محمدی منور حسنا. ارزیابی وضعیت شاخص سبزینگی گوجه و خیار گلخانه ای با استفاده از حسگرهای غیرمخرب. ماشین های کشاورزی[Internet]. 1398؛9(1 (پیاپی 17) ):87-98. Available from: https://sid.ir/paper/380524/fa

    IEEE: کپی

    بهنام سپهر، و حسنا محمدی منور، “ارزیابی وضعیت شاخص سبزینگی گوجه و خیار گلخانه ای با استفاده از حسگرهای غیرمخرب،” ماشین های کشاورزی، vol. 9، no. 1 (پیاپی 17) ، pp. 87–98، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/380524/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button