مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

913
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

604
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر مصرف رژیم غذایی با محدودیت متوسط کربوهیدرات بر عوامل خطر بیماری های قلبی-عروقی در زنان مبتلا به سندرم متابولیک

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 مقدمه: افزایش اپیدمی چاقی و سندرم متابولیک با کاهش میزان دریافت چربی و افزایش کربوهیدرات رژیم غذایی همراه بوده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر جایگزینی متوسط کربوهیدرات رژیم غذایی با چربی ها بر سندرم متابولیک صورت پذیرفت.روش ها: این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی متقاطع بر روی 30 زن دارای اضافه وزن یا چاقی (شاخص توده بدنی بالای 25 کیلوگرم بر مترمربع) مبتلا به سندرم متابولیک انجام شد. شرکت کنندگان به طور تصادفی به دو گروه رژیم غذایی پرکربوهیدرات (65-60 درصد کربوهیدرات, 25-20 درصد چربی) و رژیم غذایی با محدودیت متوسط کربوهیدرات (47-43 درصد کربوهیدرات, 40-36 درصد چربی) تخصیص یافتند. هر مرحله مداخله 6 هفته و دورهWashout  دو هفته به طول انجامید. در شروع و پایان هر مرحله فشارخون, شاخص های تن سنجی و بیوشیمیایی ارزیابی گردید.یافته ها: با وجود کاهش وزن مشابه, دور کمر (3.9- در مقابل 2.6- سانتی متر؛ P=0.07) و دور باسن (2.7- در مقابل 1.5- سانتی متر؛ P=0.07) طی رژیم غذایی با محدودیت متوسط کربوهیدرات بیش از رژیم پرکربوهیدرات کاهش یافت. بر خلاف رژیم غذایی پرکربوهیدرات, رژیم با محدودیت متوسط کربوهیدرات موجب تغییرات مطلوب در سطح تری گلیسرید (TG) (0.13 در مقابل 13.3- میلی گرم در دسی لیتر؛ P=0.07) و نسبت تری گلیسرید به  (High density lipoprotein-cholesterol) HDL-C(0.1 در مقابل 0.9, P=0.06)  سرم شد. محدودیت متوسط کربوهیدرات رژیم غذایی در مقایسه با رژیم پرکربوهیدرات کاهش بیشتری در فشارخون سیستولیک (8.93- در مقابل 2.97- میلی متر جیوه؛ P=0.06) و دیاستولیک (12.7- در مقابل 1.77- میلی متر جیوه؛ 0.001>P) ایجاد نمود. شیوع سندرم متابولیک تنها پیرو رژیم غذایی با محدودیت متوسط کربوهیدرات, به طور معنی داری کاهش یافت (0.03>P).نتیجه گیری: شایسته است جایگزینی متوسط کربوهیدرات رژیم غذایی با چربی های غیراشباع, به عنوان راهکاری موثر جهت پیش گیری و درمان سندرم متابولیک توصیه گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رجایی، سمیه السادات، آزادبخت، لیلا، خزایی، مجید، و اسماعیل زاده، احمد. (1390). بررسی اثر مصرف رژیم غذایی با محدودیت متوسط کربوهیدرات بر عوامل خطر بیماری های قلبی-عروقی در زنان مبتلا به سندرم متابولیک. مجله دانشکده پزشکی اصفهان، 29(171)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/380560/fa

    Vancouver: کپی

    رجایی سمیه السادات، آزادبخت لیلا، خزایی مجید، اسماعیل زاده احمد. بررسی اثر مصرف رژیم غذایی با محدودیت متوسط کربوهیدرات بر عوامل خطر بیماری های قلبی-عروقی در زنان مبتلا به سندرم متابولیک. مجله دانشکده پزشکی اصفهان[Internet]. 1390؛29(171):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/380560/fa

    IEEE: کپی

    سمیه السادات رجایی، لیلا آزادبخت، مجید خزایی، و احمد اسماعیل زاده، “بررسی اثر مصرف رژیم غذایی با محدودیت متوسط کربوهیدرات بر عوامل خطر بیماری های قلبی-عروقی در زنان مبتلا به سندرم متابولیک،” مجله دانشکده پزشکی اصفهان، vol. 29، no. 171، pp. 0–0، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/380560/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button