مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

542
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

636
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تأثیر سطوح مختلف مصرف کود های شیمیایی، آلی و کمپوست بر برخی ترکیبات شیمیایی اسانس شمعدانی معطر (Pelargonum graveolens)

صفحات

 صفحه شروع 417 | صفحه پایان 426

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر کودهای شیمیایی, آلی و کمپوست بر مقدار, ترکیبات اسانس و اجزاء عملکرد شمعدانی معطر (Pelargonum graveolens), آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارها شامل کود آلی در یک سطح (3 تن در هکتار), کود شیمیایی در دو سطح ( 75 و 100 کیلو در هکتار) و کود کمپوست در دو سطح (15 و 20 تن در هکتار) بودند. بوته های تیمار شده در اواسط مهرماه مصادف با دوران گل دهی برداشت گردید و اسانس آن ها توسط دستگاه کلونجر استخراج و پس از آبگیری توسط دستگاه GC آنالیز شد. نتایج نشان داد که تیمار با کودهای مختلف تاثیر معنی داری بر درصد اسانس ندارد. همچنین, ترکیبات شیمیایی اسانس های حاصل از تیمارهای مختلف نیز بررسی شدند. سیترونلول (5/44-6/56 درصد), سیترونلیل فرمات (2/12-3/18 درصد), ژرانیول (2/2-6/7 درصد) و ایزومنتون (9/1-1/6 درصد) چهار ترکیب شاخص در اسانس شمعدانی معطر بودند. نتایج نشان داد که تیمار با کود کمپوست در مقیاس 15 تن مقدار ترکیب سیترونلول را به 94/51 درصد در اسانس شمعدانی عطری افزایش می دهد. ولی تیمارهای دیگر تاثیر معنی داری بر دیگر ترکیبات اسانس شمعدانی معطر نداشتند. همچنین صفاتی نظیر متوسط ارتفاع بوته, متوسط تعداد شاخه اصلی, حداکثر وزن تر بوته, متوسط وزن تر هر بوته اندازه گیری شدند. در بررسی نوع کود بر صفات مذکور اثر معنی داری مشاهده نشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهران، مهدی، حسینی، حسین، اکبری، حسین، حاتمی، علیرضا، و صفایی، علیرضا. (1399). ارزیابی تأثیر سطوح مختلف مصرف کود های شیمیایی, آلی و کمپوست بر برخی ترکیبات شیمیایی اسانس شمعدانی معطر (Pelargonum graveolens). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 34(3 )، 417-426. SID. https://sid.ir/paper/380634/fa

    Vancouver: کپی

    مهران مهدی، حسینی حسین، اکبری حسین، حاتمی علیرضا، صفایی علیرضا. ارزیابی تأثیر سطوح مختلف مصرف کود های شیمیایی, آلی و کمپوست بر برخی ترکیبات شیمیایی اسانس شمعدانی معطر (Pelargonum graveolens). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1399؛34(3 ):417-426. Available from: https://sid.ir/paper/380634/fa

    IEEE: کپی

    مهدی مهران، حسین حسینی، حسین اکبری، علیرضا حاتمی، و علیرضا صفایی، “ارزیابی تأثیر سطوح مختلف مصرف کود های شیمیایی, آلی و کمپوست بر برخی ترکیبات شیمیایی اسانس شمعدانی معطر (Pelargonum graveolens)،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 34، no. 3 ، pp. 417–426، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/380634/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button