مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

451
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

509
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی توانایی سویه های مختلف Agrobacterium rhizogenes در القای ریشه مویین و تولید متابولیت های ثانویه در گیاه ریحان (Ocimum basilicum L. )

صفحات

 صفحه شروع 273 | صفحه پایان 284

چکیده

ریحان(Ocimum basilicum L. ) حاوی مقادیر بالایی از ترکیبات فنلی و ترکیبات فعال زیستی با نقش آنتی اکسیدانی است. سیستم کشت ریشه مویین˓ روشی مناسب برای تولید ترکیبات ثانویه دارویی می باشد. جهت بررسی توانایی سویه های باکتری Agrobacterium rhizogenes در القای ریشه مویین و تولید متابولیت های ثانویه˓ گیاهچه های ریحان در محیط کشت MS2/1 کشت شدند. پس از 45 روز˓ ریزنمونه های برگ˓ ساقه و نواحی گره توسط چهار سویه باکتری (ATCC-15834, A4, MSU, R1000) تلقیح شدند و ریشه مویین را در زمان های متفاوت القاء کردند. پس از 14 روز˓ ریشه های مویین تنها در نواحی گره ظاهر شدند ولی ریزنمونه های برگ و ساقه پاسخی به تلقیح نشان ندادند. ریشه های تولید شده به محیط MS مایع منتقل شدند و پس از 60 روز˓ ویژگی های رشد و میزان فنل کل بررسی گردید. DNA ژنومی از ریشه های مویین و غیرمویین استخراج و ماهیت القای ریشه های مویین با استفاده از آغازگرهای اختصاصی ژن rol C در واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) تایید شد. درصد القای ریشه مویین به طور معنی داری تحت تاثیر سویه باکتری قرار داشت. بالاترین درصد القای ریشه (1/68 درصد)˓ بیشترین تعداد ریشه مویین در هر ریزنمونه (8/4 عدد) و بیشترین طول ریشه (8/1 سانتی متر) به سویه ATCC-15834 تعلق داشت. بالاترین وزن خشک (2/103 میلی گرم) و میزان فنل کل (312 میلی گرم گالیک اسید بر گرم ماده خشک) به همین سویه مربوط بود که افزایش 6/4 برابری نسبت به شاهد غیرمویین داشت. نتایج این مطالعه نشان داد که سویه ATCC-15834 را می توان به عنوان یک سویه موثر در القا و رشد ریشه های مویین و نیز تولید متابولیت ثانویه در ریحان معرفی کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زارع حسن آبادی، مریم، گنجعلی، علی، لاهوتی، مهرداد، و مشتاقی، نسرین. (1399). بررسی توانایی سویه های مختلف Agrobacterium rhizogenes در القای ریشه مویین و تولید متابولیت های ثانویه در گیاه ریحان (Ocimum basilicum L. ). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 34(2 )، 273-284. SID. https://sid.ir/paper/380643/fa

    Vancouver: کپی

    زارع حسن آبادی مریم، گنجعلی علی، لاهوتی مهرداد، مشتاقی نسرین. بررسی توانایی سویه های مختلف Agrobacterium rhizogenes در القای ریشه مویین و تولید متابولیت های ثانویه در گیاه ریحان (Ocimum basilicum L. ). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1399؛34(2 ):273-284. Available from: https://sid.ir/paper/380643/fa

    IEEE: کپی

    مریم زارع حسن آبادی، علی گنجعلی، مهرداد لاهوتی، و نسرین مشتاقی، “بررسی توانایی سویه های مختلف Agrobacterium rhizogenes در القای ریشه مویین و تولید متابولیت های ثانویه در گیاه ریحان (Ocimum basilicum L. )،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 34، no. 2 ، pp. 273–284، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/380643/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button