مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

541
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

573
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات کمی آنزیم های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز در گیاهچه های ارقام خیار حساس و متحمل به نماتد مولد گره ریشه، در حضور قارچ مایکوریز

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 11

چکیده

 هدف از این تحقیق, مقایسه تأثیر قارچ مایکوریز آربوسکولار Funneliformis mosseaeبر فعالیت آنزیم های دفاعی تولید شده در اثر حمله نماتد مولد گره Meloidogyne incognita به ریشه خیار ارقام متحمل (سوپردومینوس) و حساس (دانیتو) بوده است. به این منظور آزمایشی در گلخانه با چهار تیمار و چهار تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی (طرح خرد شده در زمان) انجام گرفت. ابتدا گیاهچه های خیار در خاک سترون پرورش یافت. به تیمارهای حاوی مایکوریز میزان 75 گرم زادمایه قارچ در هر کیلوگرم خاک اضافه گردید. 45 روز بعد از مایه زنی قارچ مایکوریز, تعداد 1500 عدد لارو سن دوم در هر کیلوگرم خاک اضافه شد. تغییرات کمی آنزیم های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز در روزهای دوم, چهارم, ششم و هشتم بعد از مایه زنی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که در تیمار مایه زنی شده با نماتد, میزان فعالیت آنزیم های مذکور به نسبت گیاه شاهد افزایش یافت. در تیمار قارچ مایکوریز به تنهایی, میانگین فعالیت آنزیم ها در تمام زمان ها, بالاتر از میانگین شاهد و تیمار نماتد بود. در هر دو رقم, در تیمار نماتد به همراه قارچ مایکوریز, فعالیت آنزیم های مذکور به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافت. به طور کلی, میزان فعالیت آنزیم های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز در رقم متحمل به طور قابل ملاحظه ای بیش تر از رقم حساس در همان تیمارها و روزهای اندازه گیری بود که می تواند با نقش این آنزیم ها در افزایش تحمل نسبت به نماتد ارتباط داشته باشد. تأثیر قارچ مایکوریز در افزایش مقادیر آنزیم های دفاعی در تیمارهای مورد بررسی از دیگر نتایج این تحقیق به شمار می رود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی خواه چوشلی، آمنه، رضایی، سعید، جمالی، سالار، زمانی زاده، حمیدرضا، و رجالی، فرهاد. (1398). بررسی تغییرات کمی آنزیم های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز در گیاهچه های ارقام خیار حساس و متحمل به نماتد مولد گره ریشه, در حضور قارچ مایکوریز. آفات و بیماریهای گیاهی، 87(1 (پیاپی 108) )، 1-11. SID. https://sid.ir/paper/380793/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی خواه چوشلی آمنه، رضایی سعید، جمالی سالار، زمانی زاده حمیدرضا، رجالی فرهاد. بررسی تغییرات کمی آنزیم های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز در گیاهچه های ارقام خیار حساس و متحمل به نماتد مولد گره ریشه, در حضور قارچ مایکوریز. آفات و بیماریهای گیاهی[Internet]. 1398؛87(1 (پیاپی 108) ):1-11. Available from: https://sid.ir/paper/380793/fa

    IEEE: کپی

    آمنه حسینی خواه چوشلی، سعید رضایی، سالار جمالی، حمیدرضا زمانی زاده، و فرهاد رجالی، “بررسی تغییرات کمی آنزیم های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز در گیاهچه های ارقام خیار حساس و متحمل به نماتد مولد گره ریشه, در حضور قارچ مایکوریز،” آفات و بیماریهای گیاهی، vol. 87، no. 1 (پیاپی 108) ، pp. 1–11، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/380793/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button