مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

538
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

488
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای اثرات ضد باکتریایی فراکسیون های قطبی، نیمه قطبی و غیرقطبی عصاره نسترن وحشی (Rosa canina L. ) علیه برخی باکتری های پاتوژن غذازاد

صفحات

 صفحه شروع 82 | صفحه پایان 91

چکیده

 با توجه به تقاضای روزافزون مواد غذایی در سراسر دنیا, افرادی به طور سهوی یا عمدی, از طریق تولید, عرضه, واردات و صادرات مواد غذایی فاسد و آلوده, سبب بیماری های لحظه ای, کوتاه مدت, طولانی مدت و حتی مرگ بسیاری از افراد می شوند. نسترن وحشی (Rosa canina L. ) یکی از گیاهان دارویی ارزشمندی است که مردم اکثر سرزمین ها از میوه های آن برای درمان بعضی از بیماری ها استفاده می کنند. هدف از این مطالعه بررسی اثر آنتی باکتریال فراکسیون های قطبی, نیمه قطبی, غیرقطبی عصاره گیاه نسترن وحشی بر روی باکتری های سودوموناس آئروژینوزا, استافیلوکوکوس اورئوس, لیستریامنوسیتوژنز و اشریشیا کولی بود. ابتدا عصاره های متانولی, کلروفرمی و هگزانی نسترن وحشی تهیه شد و تأثیر غلظت های مختلف این عصاره ها موردبررسی قرار گرفت. تمامی آزمایش ها با روش انتشار چاهک و تعیین MIC و MBC بر روی سویه های استاندارد باکتری های مورد نظر انجام گرفت. عصاره کلروفرمی گیاه نسترن وحشی در غلظت 25/6 میکروگرم در میلی لیتر از رشد باکتری گرم مثبت لیستریا مونوسیتوژنز جلوگیری کرد. درحالی که برای اثر بر باکتری های گرم منفی سودوموناس آئروژینوزا و اشریشیا کولی به غلظت های بالای عصاره کلروفرمی نیاز بود. عصاره متانولی گیاه نسترن وحشی در غلظت 25 میکروگرم در میلی لیتر اثر مهارکنندگی و کشندگی هم بر باکتری های گرم مثبت و هم بر باکتری های گرم منفی داشت و عصاره کلروفرمی این گیاه بیشترین اثر مهارکنندگی را روی باکتری لیستریا مونوسیتوژنز داشت. در حالت کلی می توان نتیجه گرفت که عصاره گیاه نسترن وحشی دارای اثر ضدباکتریایی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طهماسبی، ساناز، و احمدی زاده، چنگیز. (1399). بررسی مقایسه ای اثرات ضد باکتریایی فراکسیون های قطبی, نیمه قطبی و غیرقطبی عصاره نسترن وحشی (Rosa canina L. ) علیه برخی باکتری های پاتوژن غذازاد. میکروب شناسی مواد غذایی، 7(2 )، 82-91. SID. https://sid.ir/paper/380911/fa

    Vancouver: کپی

    طهماسبی ساناز، احمدی زاده چنگیز. بررسی مقایسه ای اثرات ضد باکتریایی فراکسیون های قطبی, نیمه قطبی و غیرقطبی عصاره نسترن وحشی (Rosa canina L. ) علیه برخی باکتری های پاتوژن غذازاد. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1399؛7(2 ):82-91. Available from: https://sid.ir/paper/380911/fa

    IEEE: کپی

    ساناز طهماسبی، و چنگیز احمدی زاده، “بررسی مقایسه ای اثرات ضد باکتریایی فراکسیون های قطبی, نیمه قطبی و غیرقطبی عصاره نسترن وحشی (Rosa canina L. ) علیه برخی باکتری های پاتوژن غذازاد،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 7، no. 2 ، pp. 82–91، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/380911/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button