مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

392
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

509
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ریز پوشانی کوآنزیم Q10 با روش توده ای شدن مرکب

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 16

چکیده

 سابقه و هدف: کوآنزیم Q10 آنتی اکسیدانی آب گریز و طبیعی, با نقشی اساسی در متابولیسم انرژی میتوکندری است. تاثیر مثبت Q10 در درمان بسیاری از بیماری ها به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و انرژی زایی این ترکیب است. کاهش قدرت سنتز درون سلولی با افزایش سن, ناکافی بودن Q10 موجود در مواد غذایی و تاثیرات سلامتی بخش متعدد, موجب تلاش برای غنی سازی محصولات غذایی با این کوآنزیم شده است. هدف از انجام این تحقیق بررسی امکان ریزپوشانی کوآنزیم Q10 با استفاده از روش توده ای شدن مرکب و تعیین نسبت بهینه اجزاء اصلی (بتالاکتوگلوبولین, صمغ عربی, روغن حاوی Q10, آب) برای رسیدن به بالاترین میزان راندمان و بارگذاری ریزپوشانی است. با توجه به حساسیت Q10 به حرارت, در این تحقیق بتالاکتوگلوبولین جایگزین ژلاتین در روش توده ای شدن مرکب گردید و همراه با صمغ عربی برای ریزپوشانی روغن حاوی Q10 مورد استفاده قرار گرفت. مواد و روش ها: در ابتدا پودر Q10و روغن زیتون در ظرف کدر ریخته شد و نمونه به مدت 24 ساعت در گرم خانه شیکردار قرار داده شد؛ سپس محلول های 4-1 درصد (وزنی/وزنی) بتالاکتوگلوبولین و صمغ عربی با حل کردن مقدار مشخصی از هرکدام در آب مقطر تهیه گردید. در ادامه امولسیونی از روغن حاوی Q10 و محلول بتالاکتوگلوبولین تهیه و با افزودن محلول صمغ عربی و تنظیم pH آن روی 4 میکروکپسول ها شکل گرفتند. پس از جداسازی میکروکپسول ها, از خشک کن انجمادی جهت خشک کردن آن ها استفاده شد و به بررسی شکل ظاهری میکروکپسول ها توسط میکروسکوپ الکترونی روبرشی و میکروسکوپ نوری پرداخته شد. علاوه بر این, اندازه و توزیع اندازه ذرات میکروکپسول های مرطوب نیز با دستگاه آنالیز اندازه ذرات بررسی شد. در مرحله بعد, راندمان ریزپوشانی در دو مرحله قبل و بعد از خشک کردن, از طریق استخراج روغن با هگزان, حل کردن روغن استخراجی در 1و4-دی اکسان و تزریق به دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا اندازه گیری شد. در پایان تاثیر خشک کردن با آون و انجمادزدایی, بر راندمان ریزپوشانی 5 فرمول مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: راندمان نمونه ها قبل از خشک کردن انجمادی به غیر از فرمول شماره 14 (حاوی 4 درصد (وزنی/وزنی) بتالاکتوگلوبولین, 4 درصد (وزنی/وزنی) صمغ عربی, 5 درصد (وزنی/وزنی) روغن) در محدوده 01/99-05/94 درصد بود. تغییرات راندمان و بارگذاری نمونه ها پس از خشک کردن انجمادی به ترتیب در محدوده 45/92-91/39 درصد و 75/83-78/24 درصد قرار داشت و نمونه حاوی 5/2 درصد (وزنی/وزنی) بتالاکتوگلوبولین, 5/2 درصد (وزنی/وزنی) صمغ عربی و 5 درصد (وزنی/وزنی) روغن (فرمول شماره 12) از بالاترین راندمان ریزپوشانی (45/92 درصد), توزیع اندازه یکنواخت و سطحی صاف و بدون منفذ برخوردار بود. نتیجه گیری: بر اساس نتایج, فرمول شماره 12 (حاوی 5/2 درصد (وزنی/وزنی) بتالاکتوگلوبولین, 5/2 درصد (وزنی/وزنی) صمغ عربی و 5 درصد (وزنی/وزنی) روغن) می تواند به طور موفقیت آمیزی برای ریزپوشانی کوآنزیم Q10 به کار گرفته شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدی، نادیا، نصیرپور، علی، شیخ زین الدین، محمود، و کرامت، جواد. (1397). ریز پوشانی کوآنزیم Q10 با روش توده ای شدن مرکب. فرآوری و نگهداری مواد غذایی، 10(1 )، 1-16. SID. https://sid.ir/paper/381434/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی نادیا، نصیرپور علی، شیخ زین الدین محمود، کرامت جواد. ریز پوشانی کوآنزیم Q10 با روش توده ای شدن مرکب. فرآوری و نگهداری مواد غذایی[Internet]. 1397؛10(1 ):1-16. Available from: https://sid.ir/paper/381434/fa

    IEEE: کپی

    نادیا احمدی، علی نصیرپور، محمود شیخ زین الدین، و جواد کرامت، “ریز پوشانی کوآنزیم Q10 با روش توده ای شدن مرکب،” فرآوری و نگهداری مواد غذایی، vol. 10، no. 1 ، pp. 1–16، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/381434/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button