مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

300
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

467
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر افزودن سطوح مختلف پودر برگ پونه کوهی (Origanum vulgare L. ) به جیره بر پایه گندم بر عملکرد، پاسخ ایمنی و متابولیت های خون جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 44

چکیده

 به منظور بررسی اثر افزودن سطوح مختلف پودر برگ گیاه دارویی پونه کوهی به جیرههای بر پایه گندم بر عملکرد رشد, راندمان لاشه, متابولیتهای سرم خون و پاسخ ایمنی, این آزمایش با استفاده از تعداد 160 قطعه جوجه گوشتی ماده (راس308) انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار (سطوح صفر, 0. 4, 0. 8 و 1. 2 درصد پودر برگ پونه کوهی در جیره), 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. شاخصهای عملکردی در دورههای سنی 18-1, 30-19, 42-31 و 42-1 روزگی محاسبه شدند. افزودن سطوح مختلف پودر برگ پونه کوهی به جیره باعث تغییر مصرف خوراک در دوره سنی 30-19 روزگی و ضریب تبدیل غذایی در دورههای سنی 42-31 و 42-1 روزگی به صورت معادله درجه دوم و معنیدار شد. جوجه های تغذیه شده با جیره حاوی پودر برگ پونه کوهی در سطح 0. 4 درصد مطلوبترین ضریب تبدیل غذایی را بین تیمارهای تغذیه ای داشتند. اثر افزودن سطوح مختلف پودر برگ پونه کوهی به جیره بر میزان رشد معنیدار نبود. افزودن سطوح مختلف پودر برگ پونه کوهی به جیره باعث افزایش راندمان لاشه, وزن نسبی تیموس, تیتر ایمنی اولیه ایجاد شده در پاسخ به تزریق گلبولهای قرمز گوسفندی, غلظت لیپوپروتئینها با دانسیته پایین سرم خون و کاهش وزن نسبی اندامهای گوارشی و غلظت تری گلیسرید سرم خون به طور خطی شد. نتایج این آزمایش نشان داد, افزودن پودر برگ پونه کوهی در سطح 0. 4 درصد به جیرههای بر پایه گندم می-تواند باعث بهبود راندمان تبدیل غذایی, راندمان لاشه و سلامتی جوجه های گوشتی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زرقی، حیدر، زکی زاده، سونیا، ابراهیمی متین، علی، و صلواتی، محمدرضا. (1398). اثر افزودن سطوح مختلف پودر برگ پونه کوهی (Origanum vulgare L. ) به جیره بر پایه گندم بر عملکرد, پاسخ ایمنی و متابولیت های خون جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 32(122 )، 29-44. SID. https://sid.ir/paper/381559/fa

    Vancouver: کپی

    زرقی حیدر، زکی زاده سونیا، ابراهیمی متین علی، صلواتی محمدرضا. اثر افزودن سطوح مختلف پودر برگ پونه کوهی (Origanum vulgare L. ) به جیره بر پایه گندم بر عملکرد, پاسخ ایمنی و متابولیت های خون جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1398؛32(122 ):29-44. Available from: https://sid.ir/paper/381559/fa

    IEEE: کپی

    حیدر زرقی، سونیا زکی زاده، علی ابراهیمی متین، و محمدرضا صلواتی، “اثر افزودن سطوح مختلف پودر برگ پونه کوهی (Origanum vulgare L. ) به جیره بر پایه گندم بر عملکرد, پاسخ ایمنی و متابولیت های خون جوجه های گوشتی،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 32، no. 122 ، pp. 29–44، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/381559/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button