مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

655
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

674
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط شاخص های رنگ با ویژگی های شیمیایی میوه در ارقام سیب گوشت قرمز و سفید

صفحات

 صفحه شروع 359 | صفحه پایان 372

چکیده

 رنگ سطح میوه یکی ازعوامل مهم در ارزیابی کیفی و ویژگی های ظاهری در میوه محسوب می شود, که اولین مؤلفه پذیرش توسط مشتری است. مطالعه ای در قالب طرح کاملاً تصادفی با 12 رقم سیب بومی و وارداتی در سه تکرار در سال 1395 و در آزمایشگاه فیزیولوژی گروه باغبانی انجام شد. در این پژوهش, خصوصیات کیفی شامل آنتوسیانین پوست و گوشت میوه, قند کل, شاخص طعم, pH و هدایت الکتریکی و شاخص های مربوط به رنگ شامل شاخص روشنایی (L), شاخص قرمزی (a) و شاخص زردی (b), هیو (H) و کروما (C) برای هریک از ارقام سیب اندازه گیری شد. نتایج نشان داد بیشترین میزان شاخص قرمزی (31) و کروما پوست (4/33) و قرمزی گوشت میوه (83/27) در رقم مازند2, بیشترین میزان هیو پوست (22/87), روشنایی (67/89) وهیو گوشت (22/87) در رقم گالا و بیشترین میزان روشنایی (03/86) و زردی پوست میوه (83/26) و زردی گوشت میوه (8/20) در رقم گلدن دلیشز مشاهده شد و همچنین بیشترین مقدارآنتوسیانین پوست (07/1 مول بر گرم وزن تر) در رقم رددلیشز و آنتوسیانین گوشت در رقم مازند2 (16/0 مول بر گرم وزن تر) به دست آمد. بالاترین میزان شاخص طعم در رقم شاهرود 10(31/80 درصد), و بیشترین میزان قند کل (35/2250 میلی گرم در گرم وزن تر) در رقم رددلیشز, EC آب میوه (10/6 دسی زیمنس/متر) در رقم گل قرمز و pH آب میوه (36/5) در رقم گلاب کهنز مشاهده شد. بیشترین همبستگی مثبت در ارقام گوشت قرمز مربوط به آنتوسیانین پوست و گوشت میوه (99/0) و در سایر ارقام بیشترین همبستگی مربوط به روشنایی و زردی پوست (92/0) بود. طبق نتایج حاصل از این پژوهش می توان گفت شاخص قرمزی با مقدار آنتوسیانین میوه, شاخص طعم میوه با هیو پوست, مقدار روشنایی با زردی پوست میوه و هدایت الکتریکی با مقدار قند میوه در ارتباط بود. شاخص زردی (b) با آنتوسیانین پوست و گوشت ارتباط منفی معنی دار داشت. نتایج این تحقیق نشان داد که تفاوت های روشن در شاخص های رنگ بین ارقام گوشت قرمز و سایر ارقام وجود داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جباری، میترا، شریفانی، محمدمهدی، و یامچی، احد. (1398). ارتباط شاخص های رنگ با ویژگی های شیمیایی میوه در ارقام سیب گوشت قرمز و سفید. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 42(3 )، 359-372. SID. https://sid.ir/paper/381725/fa

    Vancouver: کپی

    جباری میترا، شریفانی محمدمهدی، یامچی احد. ارتباط شاخص های رنگ با ویژگی های شیمیایی میوه در ارقام سیب گوشت قرمز و سفید. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1398؛42(3 ):359-372. Available from: https://sid.ir/paper/381725/fa

    IEEE: کپی

    میترا جباری، محمدمهدی شریفانی، و احد یامچی، “ارتباط شاخص های رنگ با ویژگی های شیمیایی میوه در ارقام سیب گوشت قرمز و سفید،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 42، no. 3 ، pp. 359–372، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/381725/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button