Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

401
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

479
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آلودگی میکروبی خامه سنتی در سطح شهر تهران

صفحات

 صفحه شروع 58 | صفحه پایان 70

چکیده

 سابقه و هدف: در اسلام هر چیزی که برای سلامتی ضرر داشته باشد, حلال نیست. خامه قسمتی از شیر است که طی عمل خامه گیری از آن جدا می شود و به دلیل مغذی بودن, محیط کشت مناسبی برای رشد میکروب ها است. امروزه عوام فریبی و گمراه کردن مشتریان با این عنوان که محصولات سنتی بهتر و طبیعی تر از محصولات صنعتی است, افزایش یافته است که خامه نیز جز این محصولات است. بنابراین هدف کلی این پژوهش بررسی میزان آلودگی میکروبی خامه سنتی در سطح شهر تهران است. مواد و روش ها: در این پژوهش تعداد 60 نمونه خامه سنتی از واحدهای فروش شیر و فرآورده های شیری سنتی در سطح شهر تهران به شکل تصادفی نمونه گیری شد. جامعه موردمطالعه خامه های تولیدی در واحدهای سنتی و شیرسراها در سطح شهر تهران, با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی در یک دوره 4 ماهه, تقریباً در 2 فصل تابستان و پاییز 1394 بررسی شدند. آزمون های میکروبی شامل تعیین تعداد کل میکروارگانیسم ها, کلی فرم, اشرشیاکلی, کپک و مخمر, انتروباکتریاسه بود که بر اساس استانداردهای ملی ایران انجام گرفت. محیط های کشت مورد استفاده, پلیت کانت اسکیم میلک, YGC, غنی کننده بافر بریلیانت گرین بایل گلوکز, ویولت رد بایل گلوکز غنی کننده آبگوشت لوریل سولفات تریپتوز, نوترینت آگار, انتخابی آبگوشت, آب تریپتونه بدون اندول, گلوکز آگار, آبگوشت اصلاح شده جیولیتی وکانتونی بود. نتایج نیز با استفاده از نرم افزار آماری 19 SPSS تجزیه وتحلیل شدند. یافته ها: از مجموع 60 نمونه موردبررسی, 3/3% آلودگی نمونه ها مربوط به استافیلوکوکوس اورئوس, 30% انتروباکتریاسه (باسیل های گرم منفی, هوازی-بی هوازی اختیاری و بدون اسپور), 7/16 % کلی فرم, 30% اشرشیا کلی و 3/88% کپک و مخمر بوده و درمجموع 7/51% از نمونه های خامه جمعیت میکروبی بالاتر از حد مجاز استاندارد داشتند. نتیجه گیری: آلودگی خامه های سنتی به انواع میکروارگانیسم ها در شهر تهران حاکی از غیربهداشتی بودن شرایط تولید, توزیع و فروش در بیش از نیمی از نمونه ها بود. بنابراین بهتر بودن محصولات سنتی نسبت به محصولات صنعتی ادعای نادرستی است که باعث گمراهی مشتری و دور شدن از کسب روزی و رزق حلال می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ناطقی، لیلا، و زارعی، فاطمه. (1399). بررسی میزان آلودگی میکروبی خامه سنتی در سطح شهر تهران. پژوهشنامه حلال، 3(2 )، 58-70. SID. https://sid.ir/paper/381951/fa

    Vancouver: کپی

    ناطقی لیلا، زارعی فاطمه. بررسی میزان آلودگی میکروبی خامه سنتی در سطح شهر تهران. پژوهشنامه حلال[Internet]. 1399؛3(2 ):58-70. Available from: https://sid.ir/paper/381951/fa

    IEEE: کپی

    لیلا ناطقی، و فاطمه زارعی، “بررسی میزان آلودگی میکروبی خامه سنتی در سطح شهر تهران،” پژوهشنامه حلال، vol. 3، no. 2 ، pp. 58–70، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/381951/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا