مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

625
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

729
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تنوع رژیم غذایی در بیماران مبتلا به سلیاک در آذربایجان شرقی: مطالعه ی مقطعی

صفحات

 صفحه شروع 5 | صفحه پایان 11

چکیده

 زمینه و اهداف: با توجه به محدودیت های بالای رژیم فاقد گلوتن, به نظر می رسد تنوع رژیم بیماران مبتلا به سلیاک تحت تاثیر قرار می گیرد؛ لذا جهت ارایه ی توصیه های رژیمی اختصاصی به این بیماران نیاز است مطالعه ای در زمینه ی بررسی تنوع رژیم این بیماران انجام گیرد. بنابراین هدف از مطالعه ی حاضر, بررسی نمره ی تنوع رژیمی در بیماران بزرگسال مبتلا به سلیاک می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه ی مقطعی, 130 بیمار بزرگسال مبتلا به سلیاک به صورت تصادفی از لیست بیماران ثبت شده در مرکز ثبت بیماران سلیاک استان آذربایجان شرقی انتخاب شدند. از پرسش نامه ی تکرر غذایی 80 موردی برای تعیین مصرف مواد غذایی استفاده شد. جهت تعیین نمره ی تنوع رژیم, مواد غذایی به 5 گروه اصلی و 23 زیر گروه تقسیم شده و اگر فردی حداقل نصف سروینگ توصیه شده از آن گروه یا زیرگروه را مصرف نماید, به عنوان مصرف کننده در نظر گرفته می شود. نمره ی کل بین 0 تا 10 و نمره ی هر زیر گروه بین 0 تا 2 است. مقادیر بالاتر نمره ی تنوع رژیمی نشان دهنده ی تنوع بیشتر بوده و نمره ی تنوع رژیمی <3 نشان دهنده ی تنوع کم, 3-5 تنوع متوسط و بیشتر از 6 تنوع بالای رژیم بود. جهت آنالیز آماری از نرم افزار SPSS استفاده شد و برای مقایسه ی نمره ی تنوع رژیمی در 2 گروه بیماران پای بند به رژیم و غیرپای بند به رژیم از آزمون کوواریانس با تعدیل بر عوامل مخدوش کننده شامل سن, جنس, نمایه ی توده ی بدنی, دریافت انرژی, مدت زمان بیماری و دریافت رژیم فاقد گلوتن استفاده شد. یافته ها: میانگین سنی بیماران 61/8± 74/36 سال بود. میانگین نمره ی کل تنوع رژیمی 36/1± 97/3 بود. بیشترین نمره ی تنوع رژیمی مربوط به گروه میوه ها (68/0± 42/1) و کمترین نمره ی تنوع رژیمی مربوط به گروه گوشت (46/0± 40/0) بود. نتایج آزمون کواریانس نشان داد که تفاوت معنی داری بین 2 گروه پای بند و غیرپای بند به رژیم فاقد گلوتن از نظر نمره ی شاخص کل تنوع رژیم و زیرگروه های تشکیل دهنده ی آن وجود نداشت (P>0. 05). نمره ی کل تنوع رژیمی در 5/22 درصد بیماران زیر 3, در 3/73 درصد از بیماران بین 3 تا 5 و در 16/4 درصد بیماران 6 و بالاتر از آن بود. نتیجه گیری: براساس نتایج مطالعه ی حاضر, بیماران مبتلا به سلیاک از نظر شاخص تنوع مصرف انواع مختلف گروه های غذایی نمره ی پایینی داشتند؛ لذا از نظر عملی باید آموزش های لازم برای بیماران مبتلا به سلیاک از نظر استفاده از جایگزین های بدون گلوتن جهت افزایش تنوع رژیمی ارایه گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نیک نیاز، زینب، مهدوی، رضا، اخوان صباغ، مژگان، نیک نیاز، لیلا، و شیرمحمدی، مسعود. (1400). بررسی تنوع رژیم غذایی در بیماران مبتلا به سلیاک در آذربایجان شرقی: مطالعه ی مقطعی. تصویر سلامت، 12(1 )، 5-11. SID. https://sid.ir/paper/382532/fa

    Vancouver: کپی

    نیک نیاز زینب، مهدوی رضا، اخوان صباغ مژگان، نیک نیاز لیلا، شیرمحمدی مسعود. بررسی تنوع رژیم غذایی در بیماران مبتلا به سلیاک در آذربایجان شرقی: مطالعه ی مقطعی. تصویر سلامت[Internet]. 1400؛12(1 ):5-11. Available from: https://sid.ir/paper/382532/fa

    IEEE: کپی

    زینب نیک نیاز، رضا مهدوی، مژگان اخوان صباغ، لیلا نیک نیاز، و مسعود شیرمحمدی، “بررسی تنوع رژیم غذایی در بیماران مبتلا به سلیاک در آذربایجان شرقی: مطالعه ی مقطعی،” تصویر سلامت، vol. 12، no. 1 ، pp. 5–11، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/382532/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button