مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

931
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

156
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط بین مصرف میوه و سبزی و خطر ابتلا به کارسینومای سلول کلیوی در زنان 40 تا 76 ساله سوئدی

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 40

چکیده

 سابقه و هدف: نتایج مطالعات مختلف اپیدمیولوژیکی در مورد رابطه بین مصرف میوه و سبزی و خطر ابتلا به معمول ترین نوع سرطان کلیه یعنی کارسینومای سلول کلیوی (Renal cell carcinoma) ضد و نقیض می باشد. مطالعه اخیر به منظور بررسی بیشتر این ارتباط انجام گرفت.مواد و روشها: در مطالعه بزرگ کوهورت زنان سوئدی (Swedish mammography cohort), اطلاعات تغذیه ای 61000 خانم سوئدی 40 تا 76 ساله از طریق پرسشنامه بسامد خوراک گردآوری شد. سپس این افراد به مدت 13 سال مورد پیگیری قرار داده شدند. 122 نفر از این زنان در طی این مدت به کارسینومای سلول کلیوی مبتلا شدند. آنالیز رگراسیون کوکس (Cox Regression) در این مطالعه به کار گرفته شد تا خطر نسبی ابتلا به کارسینومای سلول کلیوی را با 95% فاصله اطمینان تعیین کند.یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد خطر ابتلا به سرطان کلیه در خانم هایی که 5 بار یا بیشتر میوه و سبزی (با هم) در روز مصرف می کردند, نسبت به خانم هایی که کمتر از یکبار در روز  میوه و سبزی مصرف می کردند 41%  کمتر است (خطر نسبی = 0.59: 95% فاصله اطمینان=1.34-0.26). هنگامی که مصرف میوه و سبزی به طور جداگانه بررسی شد, افرادی که بیش از 75 بار در ماه, میوه یا سبزی مصرف می کردند, به ترتیب خطر نسبی 0.59 (95% فاصله اطمینان: 1.25-0.27) و 0.06 (95% فاصله اطمینان:  1.17-0.31) نسبت به افرادی داشتند که کمتر از 11 بار در ماه میوه یا سبزی مصرف می کردند. در بین میوه های مختلف, بیشترین نقش محافظتی در موز پیدا شد (P تست والد =0.05). در بین سبزی های مختلف, بیشترین نقش پیشگیری کننده در سبزی های ریشه ای مشاهده شد (P تست والد= 0.03). همچنین خطر ابتلا به کارسینومای سلول کلیوی با افزایش مصرف کلم سفید کاهش یافت (P تست روندی= 0.07). به علاوه, مصرف روزانه یک بار یا بیشتر سبزی سالادی تا 40% شانس ابتلا به سرطان را کاهش داد (در مقایسه با افرادی که این سبزی ها را مصرف نمی کردند).نتیجه گیری: به طور خلاصه, نتایج این مطالعه نشان می دهد که مصرف بالای میوه و سبزی, خطر ابتلا به کارسینومای سلول کلیوی را کاهش می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رشیدخانی، بهرام، و ولک، آلیسیا. (1386). ارتباط بین مصرف میوه و سبزی و خطر ابتلا به کارسینومای سلول کلیوی در زنان 40 تا 76 ساله سوئدی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 2(1)، 31-40. SID. https://sid.ir/paper/382674/fa

    Vancouver: کپی

    رشیدخانی بهرام، ولک آلیسیا. ارتباط بین مصرف میوه و سبزی و خطر ابتلا به کارسینومای سلول کلیوی در زنان 40 تا 76 ساله سوئدی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1386؛2(1):31-40. Available from: https://sid.ir/paper/382674/fa

    IEEE: کپی

    بهرام رشیدخانی، و آلیسیا ولک، “ارتباط بین مصرف میوه و سبزی و خطر ابتلا به کارسینومای سلول کلیوی در زنان 40 تا 76 ساله سوئدی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 2، no. 1، pp. 31–40، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/382674/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button