مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

235
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

467
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و تبیین عوامل موثر در شیوع قحطی و بحران نان در عصر مظفری

صفحات

 صفحه شروع 127 | صفحه پایان 148

چکیده

 این مقاله با استفاده از روش تحلیلی تاریخی و با استناد به منابع کتابخانه ای در پاسخ به پرسش های متنوع دربارة علل بروز قحطی و بحران نان در دورة مظفری, این فرضیه را مطرح می نماید که علاوه بر خشکسالی و بلایای طبیعی, مهم ترین عاملِ بروز بحران نان عوامل سیاسی و اجتماعی و ناتوانی حکومت در مدیریت صحیح بازار داخلی و سوءاستفاده بعضی از حکومتگران از شرایط به وجودآمده بود. این مسئله خود پیامدهای ناگواری ازجمله رکودِ دادوستد و تجارت, کاهش شدید کشت و زرع, شیوع بیماری های واگیردار, مهاجرت, مرگ ومیر و ناامنی را درپی داشت. به همین دلیل شاهد اعتراض های شهریِ گوناگون و مستمری در دورة مظفری هستیم. دستاوردهای پژوهش نشان می­ دهد که مشکلات اقتصادیِ عصرِ مظفری اساس جامعه و حکومت وابسته به آن را با چالش شدید و تغییرات بنیادین مواجه ساخت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عباسی، محمد، رحیمی، عبدالرفیع، فلاح توتکار، حجت، و آبادیان، حسین. (1398). بررسی و تبیین عوامل موثر در شیوع قحطی و بحران نان در عصر مظفری. تاریخ اسلام و ایران (علوم انسانی)، 29(42 (پیاپی 132) )، 127-148. SID. https://sid.ir/paper/383169/fa

    Vancouver: کپی

    عباسی محمد، رحیمی عبدالرفیع، فلاح توتکار حجت، آبادیان حسین. بررسی و تبیین عوامل موثر در شیوع قحطی و بحران نان در عصر مظفری. تاریخ اسلام و ایران (علوم انسانی)[Internet]. 1398؛29(42 (پیاپی 132) ):127-148. Available from: https://sid.ir/paper/383169/fa

    IEEE: کپی

    محمد عباسی، عبدالرفیع رحیمی، حجت فلاح توتکار، و حسین آبادیان، “بررسی و تبیین عوامل موثر در شیوع قحطی و بحران نان در عصر مظفری،” تاریخ اسلام و ایران (علوم انسانی)، vol. 29، no. 42 (پیاپی 132) ، pp. 127–148، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/383169/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا