مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

737
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

608
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهبود تحمل به شوری و جذب عناصر غذایی در فلفل دلمه ای با کاربرد اسید سالسیلیک و اسید هیومیک

صفحات

 صفحه شروع 91 | صفحه پایان 106

چکیده

 تنش شوری یکی از مهم ترین عوامل محیطی محدود کننده رشد می باشد که آثار بسیار نامطلوبی بر رشد و عملکرد گیاهان می گذارد. به منظور بررسی تأثیر سالسیلیک اسید و هیومیک اسید بر بهبود تحمل به شوری و میزان جذب عناصر معدنی در فلفل دلمه ای تحت تنش شوری, آزمایشی به صورت فاکتوریل (سه فاکتوره) در قالب طرح بلوک-های کامل تصادفی در یک گلخانه تجاری در شهر یاسوج انجام گرفت. فاکتور اول سالسیلیک اسید در سه سطح صفر, یک و دو میلی مولار, فاکتور دوم هیومیک اسید در دو سطح صفر و 5 در هزار و فاکتور سوم شوری آب آبیاری در سه سطح صفر, 50 و 100 میلی مولار نمک کلریدسدیم بود. صفاتی از قبیل ارتفاع گیاه, تعداد برگ, تعداد گل, تعداد میوه, متوسط وزن میوه, عملکرد کل, وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه و غلظت عناصر معدنی پتاسیم, کلسیم, آهن و سدیم در ریشه و برگ فلفل اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد که شوری تأثیر معنی داری بر کاهش پارامترهای رشدی گیاه فلفل داشت. کاربرد هیومیک اسید و سالسیلیک اسید باعث کاهش اثرات منفی تنش شوری گردید به طوری که در اکثر صفات باعث بهبود خصوصیات کمی فلفل گردید. میزان جذب عناصر معدنی پتاسیم, کلسیم و آهن با کاربرد سالسیلیک اسید و هیومیک اسید در شرایط تنش شوری افزایش یافت. بنابراین کاربرد هیومیک اسید و سالسیلیک اسید می تواند در بهبود تحمل به شوری در گیاه فلفل دلمه ای مؤثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شفازاده شهربابکی، محمدکاظم، حسینی فرهی، مهدی، و محمدی نیا، غضنفر. (1399). بهبود تحمل به شوری و جذب عناصر غذایی در فلفل دلمه ای با کاربرد اسید سالسیلیک و اسید هیومیک. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 34(1 )، 91-106. SID. https://sid.ir/paper/383584/fa

    Vancouver: کپی

    شفازاده شهربابکی محمدکاظم، حسینی فرهی مهدی، محمدی نیا غضنفر. بهبود تحمل به شوری و جذب عناصر غذایی در فلفل دلمه ای با کاربرد اسید سالسیلیک و اسید هیومیک. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1399؛34(1 ):91-106. Available from: https://sid.ir/paper/383584/fa

    IEEE: کپی

    محمدکاظم شفازاده شهربابکی، مهدی حسینی فرهی، و غضنفر محمدی نیا، “بهبود تحمل به شوری و جذب عناصر غذایی در فلفل دلمه ای با کاربرد اسید سالسیلیک و اسید هیومیک،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 34، no. 1 ، pp. 91–106، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/383584/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button