مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

364
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

529
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات مصرف خوراکی سدیم دی فرمات و اسید سیتریک بر برخی شاخص های ایمنی مخاطی پوست قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تحت چالش با عامل یرسینیوزیس

صفحات

 صفحه شروع 244 | صفحه پایان 256

کلیدواژه

قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)Q2

چکیده

 پژوهش پیش رو با هدف بررسی اثرات مصرف خوراکی سدیم دی فرمات همراه با اسید سیتریک بر برخی شاخصهای ایمنی مخاطی (پروتئین کل, ایمونوگلوبولین کل (TIg), لایزوزیم, پروتئاز, استراز و آلکالین فسفاتاز (ALP)) پوست قزل آلای رنگین کمان تحت چالش با عامل یرسینیوزیس (Yersinia rucheri) انجام شده است. پس از تعیین میانه دوز کشنده (LD50) هفت روزه Yersinia ruckeri ماهیان به طور تصادفی در قالب هشت تیمار و دو تکرار ذخیرهسازی شدند. افزودن اسیدی کنندهها (Acidifiers) به صورت منفرد با دوز0/2 درصد و توامان 0/1+0/1 درصد به خوراک تجاری بوده است. مدت زمان 5 روز پس از تلقیح, خوراک دهی ماهیان با اسیدی فایرها آغاز شد و پس از گذشت 15 روز, از موکوس پوست ماهیان بیهوش شده, نمونه برداشته شده و شاخص های ایمنی سنجیده شدند. . در آزمایش اصلی, یافتهها حاکی از وجود اثر معنیدار سدیم دی فرمات بر افزایش سطح پروتئین کل و فعالیت پروتئازی مخاط ماهیان سالم و بیمار بود. جیره غذایی حاوی اسیدی فایرها با دارا بودن ظرفیت هم افزایی, سبب القای TIg مخاطی گردید. به نظر می رسد که مصرف دست کم 15 روزه اسیدی فایر خوراکی سدیم دی فرمات در دوز 0/2 درصد جیره غذایی به تنهایی یا به صورت توام با اسید سیتریک (دوز 0/1+0/1 درصد) می تواند سبب بهبود بیشتر شاخص های ایمنی مخاطی پوست شود, که برآیند آن نیز افزایش درصد زنده مانی ماهیان قزل آلای پرورشی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیری، نیما، و محمدی، محمدجواد. (1399). اثرات مصرف خوراکی سدیم دی فرمات و اسید سیتریک بر برخی شاخص های ایمنی مخاطی پوست قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تحت چالش با عامل یرسینیوزیس. علوم و فنون شیلات، 9(4 )، 244-256. SID. https://sid.ir/paper/383756/fa

    Vancouver: کپی

    شیری نیما، محمدی محمدجواد. اثرات مصرف خوراکی سدیم دی فرمات و اسید سیتریک بر برخی شاخص های ایمنی مخاطی پوست قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تحت چالش با عامل یرسینیوزیس. علوم و فنون شیلات[Internet]. 1399؛9(4 ):244-256. Available from: https://sid.ir/paper/383756/fa

    IEEE: کپی

    نیما شیری، و محمدجواد محمدی، “اثرات مصرف خوراکی سدیم دی فرمات و اسید سیتریک بر برخی شاخص های ایمنی مخاطی پوست قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تحت چالش با عامل یرسینیوزیس،” علوم و فنون شیلات، vol. 9، no. 4 ، pp. 244–256، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/383756/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button