مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

437
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

626
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسانس لعل کوهستان بر ویژگی های میکروبی همبرگر

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 93

چکیده

 استفاده از اسانس های گیاهی در بازدارندگی رشد و تکثیر باکتری ها به ویژه در دهه اخیرافزایش یافته است. هدف از پژوهش حاضر, ارزیابی ترکیب شیمیایی و تأثیر ضد میکروبی اسانس لعل کوهستان در محیط کشت میکروبی و همبرگر بود. فعالیت ضدمیکروبی اسانس لعل کوهستان در مورد استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کولای به وسیله روش دیسک دیفیوژن و چاهک مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمون به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 سطح در غلظت اسانس (0, 32/0 و 25/1 میکرولیتر بر گرم) در 4 دوره زمانی (1, 20, 40 و 60 روز) با 3 تکرار برشمارش کلی, شمارش استافیلوکوکوس اورئوس, شمارش اشریشیا کولای, شمارش کپک و مخمر در همبرگر انجام شد. 12 ترکیب شاخص در اسانس لعل کوهستان شناسایی شد. مهم ترین ترکیبات شامل ترکیبات فنولی و آلدئیدی بودند. اسانس لعل کوهستان بیشترین خاصیت ضدمیکروبی را بر استافیلوکوکوس اورئوس با حداقل غلظت بازدارندگی 32/0 میکرولیتر بر میلی لیتر و سپس اشریشیا کولای با حداقل غلظت بازدارندگی 625/0 میکرولیتر بر گرم داشت. همچنین, با افزایش غلظت اسانس گیاه لعل کوهستان, تعداد انواع میکروارگانیسم ها کاهش یافت و تنها در شمارش باکتری اشریشیا کولای تفاوت معنی داری بین غلظت شاهد و غلظت 32/0 میکرولیتر بر گرم وجود نداشت, ولی در تمامی انواع میکروارگانیسم ها بیشترین کاهش در غلظت 25/1 میکرولیتر برگرم مشاهده شد (05/0>p < /em>). مقدار بالای آلدئید و فنول موجود در اسانس لعل کوهستان از دلایل احتمالی تأثیر ضدمیکروبی گیاه می باشد و اسانس گیاه می تواند به عنوان یک منبع طبیعی نگهدارنده در غذا مورداستفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قربانی، زهرا، زمین دار، نفیسه، جلوان، مهشید، و گل آبادی، مریم. (1399). اثر اسانس لعل کوهستان بر ویژگی های میکروبی همبرگر. بهداشت مواد غذایی، 10(2 (38 پیاپی) )، 77-93. SID. https://sid.ir/paper/383783/fa

    Vancouver: کپی

    قربانی زهرا، زمین دار نفیسه، جلوان مهشید، گل آبادی مریم. اثر اسانس لعل کوهستان بر ویژگی های میکروبی همبرگر. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1399؛10(2 (38 پیاپی) ):77-93. Available from: https://sid.ir/paper/383783/fa

    IEEE: کپی

    زهرا قربانی، نفیسه زمین دار، مهشید جلوان، و مریم گل آبادی، “اثر اسانس لعل کوهستان بر ویژگی های میکروبی همبرگر،” بهداشت مواد غذایی، vol. 10، no. 2 (38 پیاپی) ، pp. 77–93، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/383783/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button