مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

293
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

463
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضدباکتریایی نانوذره آلومینات روی بر باکتری های بیماری زای غذایی اشریشیا کولای و سودوموناس آئروژینوزا

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 108

چکیده

 مواد در ابعاد نانو که از نسبت سطح به حجم بالایی برخوردارند واکنش پذیری بهتری با سایر ترکیبات دارند. گسترش فناوری نانو در دهه ی اخیر, فرصت هایی برای کشف اثرات ضد باکتریایی نانو ذرات ایجاد کرده است. در این پژوهش خواص ضد باکتریایی نانوذره روی آلومینات(ZnAl2O4) علیه باکتری های عامل بیماری های غذازاد اشریشیا کولای و سودوموناسآئروژینوزا بررسی شد. با استفاده از نانوذره روی آلومینات سنتز شده فعالیت ضد باکتری به روش انتشار دیسک بر آگار مورد ارزیابی قرار گرفت. قطر هاله های عدم رشد نشان دهنده میزان حساسیت باکتری ها به نانو مواد مورداستفاده بود. حداقل غلظت مهارکنندگی از رشد باکتری ها (MIC) و حداقل غلظت کشندگی باکتری ها (MBC) به روش ماکرودایلوشن در لوله های استریل آزمایشگاهی انجام گرفت. بررسی آماری با آزمون T test انجام گرفت. با استفاده از نتایج به دست آمده در این بررسی قطر هاله عدم رشد سودوموناس آئروژینوزا (8/1 ± 06/16 میلی متر) نسبت به اشریشیاکولای (2/2± 64/11 میلی متر) بیشتر بود (p < 0. 05). کمترین غلظت مهارکننده رشد و غلظت کشندگی باکتری ها مربوط به باکتریسودوموناس آئروژینوزا بود و باکتری اشرشیاکولای فاقد آن بود. با توجه به نتایج به دست آمده در این مطالعه نانو ذرات روی آلومینات علیه باکتریسودوموناس آئروژینوزا فعالیت ضد باکتری بسیار خوبی نشان داد و می تواند به عنوان یک ترکیب ضدباکتریایی جدید در مطالعات بسته بندی مواد غذایی مورداستفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طاهری، علی، ضیاءالدینی، مرتضی، و گهرام زئی، معصومه. (1399). اثر ضدباکتریایی نانوذره آلومینات روی بر باکتری های بیماری زای غذایی اشریشیا کولای و سودوموناس آئروژینوزا. بهداشت مواد غذایی، 10(2 (38 پیاپی) )، 95-108. SID. https://sid.ir/paper/383784/fa

    Vancouver: کپی

    طاهری علی، ضیاءالدینی مرتضی، گهرام زئی معصومه. اثر ضدباکتریایی نانوذره آلومینات روی بر باکتری های بیماری زای غذایی اشریشیا کولای و سودوموناس آئروژینوزا. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1399؛10(2 (38 پیاپی) ):95-108. Available from: https://sid.ir/paper/383784/fa

    IEEE: کپی

    علی طاهری، مرتضی ضیاءالدینی، و معصومه گهرام زئی، “اثر ضدباکتریایی نانوذره آلومینات روی بر باکتری های بیماری زای غذایی اشریشیا کولای و سودوموناس آئروژینوزا،” بهداشت مواد غذایی، vol. 10، no. 2 (38 پیاپی) ، pp. 95–108، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/383784/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button