مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

372
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

118
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تحلیل انرژی مصرفی و ارزیابی اثرات زیست محیطی تولید انگور در منطقه هزاوه شهرستان اراک

صفحات

 صفحه شروع 177 | صفحه پایان 193

چکیده

 در این تحقیق به بررسی وضعیت مصرفی انرژی و میزان انتشار آلاینده های زیست محیطی با استفاده از ارزیابی چرخه حیات تولید انگور در منطقه هزاوه شهرستان اراک پرداخته شده است. داده های لازم از طریق پرسش نامه و مصاحبه حضوری از 58 تولیدکننده انگور جمع آوری شد. انرژی معادل نهاده ها و ستانده با استفاده از هم ارزهای انرژی نهاده ها و ستانده به دست آمد و با استفاده از نرم افزار سیماپرو4 و مدل سی ام ال5, ده گروه تاثیر زیست محیطی با نام های تقلیل منابع غیرآلی, اسیدی شدن, اختناق دریاچه ای, گرمایش جهانی, نقصان لایه ازون, پتانسیل مسمومیت انسان ها, مسمومیت آب های سطحی, مسمومیت آب های آزاد, پتانسیل مسمومیت خاک و اکسیداسیون فتوشیمیایی تولید انگور در ابعاد مختلف زمین مطالعه شد. نتایج مطالعه, کل انرژی ورودی مورد نیاز را برای تولید انگور برابر با 1854 مگاژول بر تن نشان داد. نهاده های کود پرندگان و کود نیتروژن هریک 26% از سهم کل انرژی ورودی را به خود اختصاص دادند. نتایج مقایسه آماری نشان داد که بین انرژی مصرفی برای تولید هر تن انگور در تاکستان های بزرگ و متوسط اختلاف معنی داری وجود ندارد, درحالی که مصرف انرژی برای تولید هر تن انگور در تاکستان های کوچک, اختلاف معنی داری نسبت به دو نوع متوسط و بزرگ داشت. همچنین نسبت انرژی و بهره وری انرژی در تولید انگور به ترتیب 75/5 و 48/0 کیلوگرم بر مگاژول محاسبه شد. نتایج ارزیابی چرخه حیات, میزان گرمایش جهانی به عنوان یکی از مهم ترین مشکلات قرن حاضر ناشی از تولید هر تن انگور را برابر 63/508 کیلوگرم کربن دی اکسید معادل نشان داد. همچنین نتایج وزن دهی نشان داد اسیدی شدن ناشی از مصرف مسقیم نهاده ها در باغ بیش ترین بار زیست محیطی را در تولید انگور به خود اختصاص داده است. در نهایت نتایج نشان داد تاکستان ها با ابعاد باغی بزرگ تر, با توجه به میزان عمکلرد بالا سازگاری زیست محیطی مناسبی داشته اند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محسنی، پیام، برقعی، سیدعلی محمد ، و خانعلی، مجید. (1398). تحلیل انرژی مصرفی و ارزیابی اثرات زیست محیطی تولید انگور در منطقه هزاوه شهرستان اراک. ماشین های کشاورزی، 9(1 (پیاپی 17) )، 177-193. SID. https://sid.ir/paper/383972/fa

    Vancouver: کپی

    محسنی پیام، برقعی سیدعلی محمد ، خانعلی مجید. تحلیل انرژی مصرفی و ارزیابی اثرات زیست محیطی تولید انگور در منطقه هزاوه شهرستان اراک. ماشین های کشاورزی[Internet]. 1398؛9(1 (پیاپی 17) ):177-193. Available from: https://sid.ir/paper/383972/fa

    IEEE: کپی

    پیام محسنی، سیدعلی محمد برقعی، و مجید خانعلی، “تحلیل انرژی مصرفی و ارزیابی اثرات زیست محیطی تولید انگور در منطقه هزاوه شهرستان اراک،” ماشین های کشاورزی، vol. 9، no. 1 (پیاپی 17) ، pp. 177–193، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/383972/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button