مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

452
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

116
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ساخت و ارزیابی یک اجاق زیست توده ای سیار برای استفاده در مناطق دور از شبکه توزیع گاز طبیعی

صفحات

 صفحه شروع 209 | صفحه پایان 220

چکیده

 پخت و پز در روستاها و عشایر محروم معمولا با روش سنتی سوزاندن هیزم صورت می گیرد که همراه با انتشار دود, ذرات معلق و منوکسیدکربن است. قرارگرفتن در معرض این آلاینده ها می تواند منجر به دامنه وسیعی از بیماری ها شود. هدف مطالعه حاضر, ساخت, ارزیابی یک اجاق زیست توده سوز مناسب برای جایگزینی با روش سنتی در مناطق محروم می باشد. در این پژوهش, یک اجاق زیست توده ای سیار طراحی و ساخته شد. ارزیابی کارایی اجاق با آزمون استاندارد جوشاندن آب با استفاده ضایعات خرده چوب, پوست بادام و چوب ذرت صورت گرفت. میزان منوکسیدکربن منتشرشده از اجاق در سه حالت آشپزی در فضای باز, در آشپزخانه بدون هواکش و در آشپزخانه زیر هواکش معمولی اندازه گیری و با آتش معمولی در فضای باز مقایسه شد. مشاهدات نشان داد که شعله حاصله از تمامی سوخت ها به جز در مرحله پایانی (اتمام سوخت) بدون دود و ذرات معلق بود. رنگ شعله زرد و بخشی از آن آبی بود. طولانی ترین زمان شعله دهی مربوط به پوست بادام (350 گرم) با زمان 51 دقیقه بود. میانگین منوکسیدکربن منتشر شده در ناحیه تنفس کاربر 7/4, 5/7, 2/5 و ppm 430 به ترتیب برای آشپزی با اجاق در فضای باز, در فضای بسته بدون هواکش, در فضای بسته با هواکش و آتش معمولی به دست آمد. میزان منوکسیدکربن منتشر شده به محیط در محدوده استاندارد بوده و بنابراین این اجاق نسبت به روش سنتی مرسوم, بسیار پاک تر و کاراتر بوده و می تواند به منظور پیشگیری از امراض ریوی ناشی از استنشاق دود در زمان پخت وپز, در مناطق فاقد گاز طبیعی ترویج گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی نیک، محمدعلی، و روحانی، عباس. (1398). ساخت و ارزیابی یک اجاق زیست توده ای سیار برای استفاده در مناطق دور از شبکه توزیع گاز طبیعی. ماشین های کشاورزی، 9(1 (پیاپی 17) )، 209-220. SID. https://sid.ir/paper/383976/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی نیک محمدعلی، روحانی عباس. ساخت و ارزیابی یک اجاق زیست توده ای سیار برای استفاده در مناطق دور از شبکه توزیع گاز طبیعی. ماشین های کشاورزی[Internet]. 1398؛9(1 (پیاپی 17) ):209-220. Available from: https://sid.ir/paper/383976/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی ابراهیمی نیک، و عباس روحانی، “ساخت و ارزیابی یک اجاق زیست توده ای سیار برای استفاده در مناطق دور از شبکه توزیع گاز طبیعی،” ماشین های کشاورزی، vol. 9، no. 1 (پیاپی 17) ، pp. 209–220، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/383976/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button