مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

988
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

596
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ترکیب های شیمیایی اسانس بومادران زرد (.Achillea biebersteinii Afan) استان خراسان با استفاده از روشهای آماری چند متغیره

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 13

چکیده

 بومادران زرد .Achillea biebersteinii Afan.) گیاهی متعلق به تیره Astraceae می باشد که در اروپا, ترکیه, ایران و آسیای مرکزی یافت می شود. علاوه بر کاربرد در طب سنتی, این گیاه به سبب ویژگی های اسانس در طب نوین و استفاده در صنایع مختلف بسیار قابل توجه می باشد. هدف از انجام این مطالعه, بررسی اجزای اسانس نه جمعیت مختلف بومادران زرد استان خراسان بود. بدین منظور, پس از استخراج اسانس و محاسبه عملکرد آن در هر جمعیت بر مبنای وزن خشک گیاه, ترکیب های اسانس آنها با استفاده از دستگاه های کروماتوگراف گازی (GC) و کروماتوگراف گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) شناسایی شدند. متوسط عملکرد اسانس جمعیت ها با سه تکرار تعیین شد که توده گلول و چلمیر به ترتیب با 1.62% و 1.6% بالاترین عملکرد را در بین سایر توده ها به خود اختصاص دادند. در مجموع 23 ترکیب در تمام اسانس ها شناسایی گردید که مونوترپن های اکسیژنه (73.1-47.9%) اصلی ترین گروه اجزای اسانس را در میان توده های مورد مطالعه به خود اختصاص دادند. 1,8-سینئول, مشتقات نپتالاکتون, پارا-سیمن, آلفا-ترپینن و سیس-کریزانتیل استات, به ترتیب سهم هر ترکیب در تشکیل درصد کل اجزای اسانس جمعیت های مختلف مورد بررسی, به عنوان اجزای عمده بودند و لاواندولیل 2-متیل بوتیرات و سیس-کریزانتنول به عنوان نادرترین ترکیب های اسانس جمعیت های مختلف شناسایی شدند و تنها در دو جمعیت مورد مطالعه وجود داشتند. با توجه به بازده اسانس بالا و غنی بودن از سه ترکیب پارا-سیمن, 1,8-سینئول و نپتالاکتون ( (4aa-7a, 7a-b-Nepetalactoneکه دارای اثرهای بیولوژیکی شناخته شده می باشند, دو توده گلول و ازغد مناسبترین نمونه ها جهت استفاده در صنایع مختلف, به ویژه دارویی به شمار می روند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میراحمدی، سیدفاضل، حسن دخت، محمدرضا، سفیدکن، فاطمه، و حسنی، محمداسماعیل. (1391). مقایسه ترکیب های شیمیایی اسانس بومادران زرد (.Achillea biebersteinii Afan) استان خراسان با استفاده از روشهای آماری چند متغیره. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 28(1 (پیاپی 55))، 1-13. SID. https://sid.ir/paper/384031/fa

    Vancouver: کپی

    میراحمدی سیدفاضل، حسن دخت محمدرضا، سفیدکن فاطمه، حسنی محمداسماعیل. مقایسه ترکیب های شیمیایی اسانس بومادران زرد (.Achillea biebersteinii Afan) استان خراسان با استفاده از روشهای آماری چند متغیره. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1391؛28(1 (پیاپی 55)):1-13. Available from: https://sid.ir/paper/384031/fa

    IEEE: کپی

    سیدفاضل میراحمدی، محمدرضا حسن دخت، فاطمه سفیدکن، و محمداسماعیل حسنی، “مقایسه ترکیب های شیمیایی اسانس بومادران زرد (.Achillea biebersteinii Afan) استان خراسان با استفاده از روشهای آماری چند متغیره،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 28، no. 1 (پیاپی 55)، pp. 1–13، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/384031/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button