مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

672
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

539
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آزمایشگاهی تاثیر آنزیم پروتئاز بر پیشگیری از تشکیل بیوفیلم توسط استرپتوکوکوس موتانس جداسازی شده از پلاک دندان

صفحات

 صفحه شروع 437 | صفحه پایان 447

چکیده

 مقدمه: باکتری های رشد یافته در پلاک دندانی مقاومت افزایش یافته ای به عوامل ضدمیکروبی پیدا کرده اند. این مطالعه با هدف بررسی کاهش بیوفیلم تشکیل شده توسط استرپتوکوکوس موتانسجداسازی شده از پلاک دندانی در اثر آنزیم پروتیاز انجام شد. مواد و روش ها: باکتری استرپتوکوکوس موتانس از پلاک دندانی در محیط Blood agar جداسازی و با آزمون های بیوشیمیایی و توالی یابی ژن کد کننده ی S rRNA16 شناسایی گردید. بیوفیلم های باکتریایی در چاهک های میکروتیترپلیت در محیط Triptic soy broth غنی شده با 1 درصد سوکروز پس از 48 ساعت انکوباسیون در دمای 37 درجه ی سانتی گراد ایجاد شد. سپس حجم معادل 1/12, 2/24 و 4/4 واحد آنزیم پروتیاز در چاهک بر اساس پروتکل شرکت سازنده به طور جداگانه بر روی بیوفیلم های تازه تشکیل شده در چاهک های مختلف اضافه شد و تاثیر آن ها بر ماندگاری بیوفیلم در مدت زمان های 60, 90, 120, 150 و 210 دقیقه با روش اسپکتروفتومتری بررسی گردید. تجزیه و تحلیل نتایج با نرم افزار SPSS نسخه ی 25, بررسی اختلاف میانگین بین گروه های مستقل با آزمون Kruskal-Wallis و مقایسه ی میانگین های جفتی با آزمون Mann-Whitney با سطح معنی داری 95 درصد انجام شد. یافته ها: باکتری استرپتوکوکوس موتانس جداسازی شده از پلاک دندانی, دارای 99/8 درصد شباهت با سویه ی 0225LPB بود و بیوفیلم آن در غلظت قند 1 درصد چسبندگی متوسط داشت. کاهش درصد بیوفیلم حاصل از استرپتوکوکوس موتانس 0225LPB در هر یک از واحدهای آنزیم دریافتی و در هر یک از بازه های زمانی مشاهده شد. بیشترین درصد کاهش بیوفیلم استرپتوکوکس موتانس 0225LPB در 1/12 واحد از آنزیم پروتیاز در مدت زمان 90 دقیقه با 97 درصد کاهش, در میان واحدهای مختلف آنزیم مشاهده شد که درصد کاهش بیوفیلم در این مقدار از آنزیم در مدت زمان 60, 150 و 210 با یکدیگر اختلاف معنی داری داشتند (0/0008 = p value). نتیجه گیری: آنزیم پروتیاز قادر به کاهش پلاک دندانی استرپتوکوکوس موتانس 0225LPB بود. بررسی اثر واحدهای مختلف این آنزیم بر پلاک دندانی مخلوط به منظور کنترل پوسیدگی دندان های طبیعی و پیشگیری از بیماری های پریودنتال ناشی از پلاک دندانی پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رنجکش، نیلوفر، نقوی، نفیسه سادات، و محمدی سیچانی، مریم. (1399). بررسی آزمایشگاهی تاثیر آنزیم پروتئاز بر پیشگیری از تشکیل بیوفیلم توسط استرپتوکوکوس موتانس جداسازی شده از پلاک دندان. مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان، 16(4 )، 437-447. SID. https://sid.ir/paper/384752/fa

    Vancouver: کپی

    رنجکش نیلوفر، نقوی نفیسه سادات، محمدی سیچانی مریم. بررسی آزمایشگاهی تاثیر آنزیم پروتئاز بر پیشگیری از تشکیل بیوفیلم توسط استرپتوکوکوس موتانس جداسازی شده از پلاک دندان. مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان[Internet]. 1399؛16(4 ):437-447. Available from: https://sid.ir/paper/384752/fa

    IEEE: کپی

    نیلوفر رنجکش، نفیسه سادات نقوی، و مریم محمدی سیچانی، “بررسی آزمایشگاهی تاثیر آنزیم پروتئاز بر پیشگیری از تشکیل بیوفیلم توسط استرپتوکوکوس موتانس جداسازی شده از پلاک دندان،” مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان، vol. 16، no. 4 ، pp. 437–447، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/384752/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا