Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,083
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

520
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ظرفیت آنتی اکسیدانی تام سرم و بزاق در بیماران مبتلا به دیابت نوع I

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 94

چکیده

 سابقه و هدف: دیابت یکی از مهم ترین بیماری های شایع مزمن است که آمار جهانی آن از جمله در ایران رو به افزایش است. این بیماری چهارمین عامل مرگ و میر در اغلب کشورهای توسعه یافته است. از طرف دیگر تضعیف سیستم دفاع آنتی اکسیدانی می تواند منجر به بیماری های مختلف از جمله دیابت شود؛ که در این پژوهش ظرفیت آنتی اکسیدانی سرم و بزاق در بیماران دیابتی نوع I در مقایسه با گروه کنترل, جهت ارزش تشخیصی مورد ارزیابی قرار گرفت.مواد و روش ها: این مطالعه یک مطالعه مقطعی ـ تحلیلی است که افراد تحت مطالعه42 نفر از بیماران دیابتیک نوع I مراجعه کننده به مرکز دیابت اراک به عنوان گروه مورد, با 42 نفر گروه شاهد که از لحاظ سن و جنس و سایر معیارهای ورود با افراد مورد همتا بودند مقایسه شدند. ظرفیت آنتی اکسیدانی در سرم و بزاق این افراد با استفاده از روش FRAP (Ferric reducing ability of plasma) اندازه گیری شد.یافته ها: میانگین و انحراف معیار(Mean±SD) ظرفیت تام آنتی اکسیدانی سرم و بزاق در افراد مورد به ترتیب 0.088±2.51, 0.072±1.73 و در افراد شاهد به ترتیب 0.107±2.9, 0.090±1.97 بود.نتیجه گیری: کاهش ظرفیت آنتی اکسیدانی تام سرم گروه مورد از لحاظ آماری معنی دار بود, ولی کاهش ظرفیت آنتی اکسیدانی تام بزاق معنی دار نبود. به عبارت دیگر در این افراد تولید رادیکال های آزاد که احتمالا می تواند زمینه ساز بیماری باشد افزایش یافته و بنابراین سیستم دفاع آنتی اکسیدانی تضعیف شده است, که برای کاهش آسیب ناشی از رادیکال های آزاد توصیه می شود این افراد آنتی اکسیدان های طبیعی بیش تری مصرف نمایند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملکی راد، علی اکبر، فانی، علی، شریعت زاده، سیدمحمدعلی، و رنجبر، اکرم. (1384). مقایسه ظرفیت آنتی اکسیدانی تام سرم و بزاق در بیماران مبتلا به دیابت نوع I. کومش، 7(2-1)، 89-94. SID. https://sid.ir/paper/384774/fa

    Vancouver: کپی

    ملکی راد علی اکبر، فانی علی، شریعت زاده سیدمحمدعلی، رنجبر اکرم. مقایسه ظرفیت آنتی اکسیدانی تام سرم و بزاق در بیماران مبتلا به دیابت نوع I. کومش[Internet]. 1384؛7(2-1):89-94. Available from: https://sid.ir/paper/384774/fa

    IEEE: کپی

    علی اکبر ملکی راد، علی فانی، سیدمحمدعلی شریعت زاده، و اکرم رنجبر، “مقایسه ظرفیت آنتی اکسیدانی تام سرم و بزاق در بیماران مبتلا به دیابت نوع I،” کومش، vol. 7، no. 2-1، pp. 89–94، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/384774/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا