مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

344
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

487
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر افزودن پودر برگ زیتون و دانه گشنیز در جیره بر عملکرد، ریخت شناسی روده و قابلیت هضم مواد مغذی در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 135 | صفحه پایان 150

چکیده

 این پژوهش با هدف بررسی اثر افزودن پودر برگ زیتون و دانه گشنیز در جیره بر عملکرد, ریخت شناسی روده و قابلیت هضم مواد مغذی در جوجه های گوشتی انجام شد. برای این منظور 720 قطعه جوجه گوشتی سویه کاب 500 (مخلوط دو جنس) در 36 واحد آزمایشی با 12 گروه آزمایشی در 3 تکرار 20 قطعه ای توزیع شدند. این آزمایش به صورت فاکتوریل 3×4 در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار سطح پودر برگ زیتون ( صفر, 2, 5/2 و 3 درصد) و سه سطح پودر دانه گشنیز ( صفر, 3/0 و 6/0 درصد) انجام شد. نتایج آزمایش نشان داد که مصرف همزمان برگ زیتون و دانه گشنیز تأثیر معنی داری بر عملکرد جوجه ها نداشت. جوجه هایی که برگ زیتون همراه با دانه گشنیز دریافت کردند به طور معنی داری طول, عرض, عمق کریپت و سطح پرز روده بزرگتری نسبت به گروه های کنترل داشتند. گروه هایی که همزمان از برگ زیتون و دانه گشنیز استفاده کرده بودند, قابلیت هضم پروتئین و چربی بالاتری نشان دادند. بر اساس نتایج این پژوهش, هرچند که استفاده از دانه گشنیز و برگ زیتون به صورت توأم اثر معنی داری بر افزایش وزن, خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی نداشت, اما با توجه به بهبود شاخص های ریخت شناسی روده کوچک و افزایش قابلیت هضم چربی و پروتئین استفاده توأم این دو گیاه دارویی قابل توصیه می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ثابتان شیرازی، احمدعلی، حسن آبادی، احمد، آگاه، محمدجواد، و نصیری مقدم، حسن. (1399). بررسی اثر افزودن پودر برگ زیتون و دانه گشنیز در جیره بر عملکرد, ریخت شناسی روده و قابلیت هضم مواد مغذی در جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 33(127 )، 135-150. SID. https://sid.ir/paper/385982/fa

    Vancouver: کپی

    ثابتان شیرازی احمدعلی، حسن آبادی احمد، آگاه محمدجواد، نصیری مقدم حسن. بررسی اثر افزودن پودر برگ زیتون و دانه گشنیز در جیره بر عملکرد, ریخت شناسی روده و قابلیت هضم مواد مغذی در جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1399؛33(127 ):135-150. Available from: https://sid.ir/paper/385982/fa

    IEEE: کپی

    احمدعلی ثابتان شیرازی، احمد حسن آبادی، محمدجواد آگاه، و حسن نصیری مقدم، “بررسی اثر افزودن پودر برگ زیتون و دانه گشنیز در جیره بر عملکرد, ریخت شناسی روده و قابلیت هضم مواد مغذی در جوجه های گوشتی،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 33، no. 127 ، pp. 135–150، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/385982/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button