مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,891
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,056
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

چاقی و امنیت غذایی در کودکان دبستانی شهر یزد

صفحات

 صفحه شروع 68 | صفحه پایان 76

چکیده

 زمینه و هدف: امنیت غذایی به مفهوم دسترسی همه مردم در تمام اوقات به غذای کافی به منظور زندگی سالم و فعال است, همچنین فراهم بودن غذای سالم و کافی از نظر تغذیه ای و کسب اطمینان از توانایی افراد در بدست آوردن غذای مورد قبول از طرق مورد پذیرش جامعه را شامل می شود. این مطالعه به منظور تعیین شیوع چاقی, امنیت غذایی در کودکان دبستانی و برخی عوامل غذایی (انرژی و درشت مغذی ها) مرتبط با آنها در شهر یزد انجام گردید.روش بررسی: طی نمونه گیری خوشه ای دو مرحله ای در سال تحصیلی 84-1383, تعداد 3245 دانش آموز 11-6 ساله جهت تعیین شیوع چاقی بررسی شدند. تعداد 187 دانش آموز 9 تا 11 ساله دارای BMI بزرگتر یا مساوی صدک 95 مرجع ایرانی حسینی و همکاران, به عنوان افراد چاق (مورد) و همین تعداد افراد هم سن و هم جنس غیر چاق BMI (کوچکتر از صدک 85 همان مرجع) به عنوان گروه شاهد محسوب شدند. پرسشنامه امنیت غذایی خانواده (USDA) و پرسشنامه 24 ساعت یادآمد خورال برای تعیین وضعیت ناامنی غذایی میزان دریافت انرژی و درشت مغذی ها بکار رفت.یافته ها: شیوع چاقی در بین کل دانش آموزان %13.3 و شیوع ناامنی غذایی در بین دانش آموزان گروه مورد %30.5 بود. میانگین انرژی و کربوهیدرات دریافتی بر حسب RDA, درصد انرژی دریافتی از پروتئین و کربوهیدرات و میزان انرژی و درشت مغذی های دریافتی به ازا کیلوگرم وزن بدن در بین دو گروه اختلاف آماری معنی داری داشت (p<0.05). با کنترل چربی, بین امنیت غذایی و چاقی ارتباط آماری معنی داری مشاهده گردید. (p=0.027).نتیجه گیری: دریافت بالای انرژی, پروتئین و کربوهیدرات از عوامل غذایی مرتبط با چاقی در بین دانش آموزان دبستانی شهر یزد بود. همچنین تغییر در میزان دریافت چربی نیر, یک عامل مرتبط با ناامنی غذایی بود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

کرم سلطانی، زهرا، درستی، احمدرضا، اشراقیان، محمدرضا، سیاسی، فریدون، و جزایری، سیدابوالقاسم. (1386). چاقی و امنیت غذایی در کودکان دبستانی شهر یزد. مجله دانشکده پزشکی، 65(7)، 68-76. SID. https://sid.ir/paper/38644/fa

Vancouver: کپی

کرم سلطانی زهرا، درستی احمدرضا، اشراقیان محمدرضا، سیاسی فریدون، جزایری سیدابوالقاسم. چاقی و امنیت غذایی در کودکان دبستانی شهر یزد. مجله دانشکده پزشکی[Internet]. 1386؛65(7):68-76. Available from: https://sid.ir/paper/38644/fa

IEEE: کپی

زهرا کرم سلطانی، احمدرضا درستی، محمدرضا اشراقیان، فریدون سیاسی، و سیدابوالقاسم جزایری، “چاقی و امنیت غذایی در کودکان دبستانی شهر یزد،” مجله دانشکده پزشکی، vol. 65، no. 7، pp. 68–76، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/38644/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button