Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

739
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

483
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر سطوح مختلف کود اوره و منابع مختلف کود آهن بر عملکرد کمی و کیفی به لیمو (Lippia citriodora H. B. & K. )

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 59

چکیده

 به لیمو (Lippia citriodora H. B. & k. ) از گیاهان دارویی ارزشمندی است که اسانس آن در صنایع دارویی, غذایی, آرایشی و بهداشتی کاربرد دارد. این آزمایش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف کود اوره و انواع کودهای آهن بر عملکرد کمی و کیفی به لیمو در سال 1396 در باغ فتح آباد کرمان اجرا شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل کود اوره در چهار سطح صفر (شاهد), 100, 150 و 200 کیلوگرم در هکتار و منابع مختلف کود آهن شامل عدم استفاده (شاهد), سولفات آهن 17 درصد به میزان 10 کیلوگرم در هکتار, نانو کلات آهن 9 درصد به میزان 5 کیلوگرم در هکتار و کلات آهن اورتو 8/4 درصد به میزان 10 کیلوگرم در هکتار در نظر گرفته شدند. صفات مورد اندازه گیری شامل ارتفاع گیاه, وزن تر و خشک برگ در بوته, تعداد شاخه, میزان کلروفیل و کمیت و کیفیت اسانس بودند. نتایج نشان داد که سطوح مختلف اوره و منابع مختلف آهن بر کلیه صفات اثر معنی دار داشت. تیمار 150 کیلوگرم اوره در هکتار بیشترین تأثیر را بر صفات اندازه گیری شده نسبت به شاهد داشت. در مجموع استفاده توام 150 کیلوگرم در هکتار اوره به همراه کلات اورتو آهن بالاترین عملکرد کمی و کیفی, محتوای کلروفیل (35 میلی گرم بر میلی لیتر) و درصد اسانس (3/1 درصد) را ایجاد نمود. همبستگی مثبت و معنی داری بین محتوای کلروفیل برگ ها با صفات رویشی و اسانس ملاحظه شد. در ارزیابی کیفی اسانس, 20 ترکیب شیمیایی شناسایی شد که دو ترکیب ژرانیال و نرال اجزای غالب بودند که کمترین میزان این ترکیبات در شاهد (8/33 درصد) و بالاترین میزان این ترکیبات در تیمار 150 کیلوگرم کود اوره همراه با کلات آهن اورتو (9/44 درصد) مشاهده گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حیدرزاده، مریم، زارعی، غلامرضا، و مروتی، ابوالفضل. (1399). بررسی اثر سطوح مختلف کود اوره و منابع مختلف کود آهن بر عملکرد کمی و کیفی به لیمو (Lippia citriodora H. B. & K. ). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 34(1 )، 45-59. SID. https://sid.ir/paper/386697/fa

    Vancouver: کپی

    حیدرزاده مریم، زارعی غلامرضا، مروتی ابوالفضل. بررسی اثر سطوح مختلف کود اوره و منابع مختلف کود آهن بر عملکرد کمی و کیفی به لیمو (Lippia citriodora H. B. & K. ). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1399؛34(1 ):45-59. Available from: https://sid.ir/paper/386697/fa

    IEEE: کپی

    مریم حیدرزاده، غلامرضا زارعی، و ابوالفضل مروتی، “بررسی اثر سطوح مختلف کود اوره و منابع مختلف کود آهن بر عملکرد کمی و کیفی به لیمو (Lippia citriodora H. B. & K. )،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 34، no. 1 ، pp. 45–59، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/386697/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا