مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

317
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

438
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی سطح آگاهی و عملکرد نانوایان شهر ایرانشهر در مورد پیش گیری از بیماری کووید-19 در سال 1399

صفحات

 صفحه شروع 440 | صفحه پایان 454

چکیده

 زمینه و هدف: کارکنان مرتبط با مواد غذایی ممکن است ویروس کووید-19 را با سرفه کردن و یا عطسه کردن به مواد غذایی انتقال دهند, از این رو آگاهی کارکنان مواد غذایی از راه های انتقال و پیش گیری ویروس کووید-19 مهم است, لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین سطح آگاهی و عملکرد نانوایان شهر ایرانشهر در مورد پیش گیری از بیماری کووید-19 انجام گرفته است. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی تعداد 47 نانوایی مشغول به کار در سطح شهر ایرانشهر از طریق نمونه گیری طبقه ای تصادفی در سال 1399 انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی, پرسشنامه محقق ساخته سنجش سطح آگاهی (15 آیتم) و چک لیست عملکرد بهداشتی (17 آیتم) جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی, آزمون دو جمله ای فریدمن و با استفاده از نرم افزار تحلیل آماری SPSS نسخه 25 در سطح معناداری 05/0 انجام گرفت. یافته ها: میانگین سنی نمونه های پژوهش 8/9± 56/29 سال, میانگین سابقه کاری 54± 36/51 ماه بود, سطح تحصیلات دبیرستان بیش ترین فراوانی را داشت (2/36%), 9/64% متاهل, 4/89% ساکن شهر, 8/46% به عنوان فروشنده مشغول به کار بودند. میانگین نمرات متغیر عملکرد 4/5± 59/18 و کمی بیش تر از مقدار متوسط (عدد 17) و میانگین متغیر آگاهی 9/2± 48/25 و بسیار بیش تر از مقدار متوسط (عدد 15) بوده است. نتیجه گیری: با توجه به اهمیت پیش گیری و کنترل این اپیدمی و قطع زنجیره انتقال عفونت باید مداخلات آموزشی مناسب جهت افزایش آگاهی و عملکرد جهت تک تک افراد جامعه و به خصوص افراد دخیل در تهیه و توزیع مواد غذایی طراحی و اجرا شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرکازهی ریگی، زهره، شیخی، فیروزه، دادپیشه، سعیده، بخش بلوچ، واحد، و کلکلی، سعید. (1399). بررسی سطح آگاهی و عملکرد نانوایان شهر ایرانشهر در مورد پیش گیری از بیماری کووید-19 در سال 1399. حیات، 26(4 )، 440-454. SID. https://sid.ir/paper/386833/fa

    Vancouver: کپی

    میرکازهی ریگی زهره، شیخی فیروزه، دادپیشه سعیده، بخش بلوچ واحد، کلکلی سعید. بررسی سطح آگاهی و عملکرد نانوایان شهر ایرانشهر در مورد پیش گیری از بیماری کووید-19 در سال 1399. حیات[Internet]. 1399؛26(4 ):440-454. Available from: https://sid.ir/paper/386833/fa

    IEEE: کپی

    زهره میرکازهی ریگی، فیروزه شیخی، سعیده دادپیشه، واحد بخش بلوچ، و سعید کلکلی، “بررسی سطح آگاهی و عملکرد نانوایان شهر ایرانشهر در مورد پیش گیری از بیماری کووید-19 در سال 1399،” حیات، vol. 26، no. 4 ، pp. 440–454، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/386833/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button