مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,231
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

796
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط عوامل غذایی با چاقی در دانش آموزان دبستانی اهواز ، 82-1381

صفحات

 صفحه شروع 7 | صفحه پایان 17

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 مقدمه: افزایش شیوع چاقی در کودکان و بزرگسالان در سالهای اخیر تنها به علت تغییرات ژنتیکی نبوده و عوامل رفتاری و محیطی مختلفی این افزایش را موجب شده اند. تغییر در الگوهای غذایی و دریافت غذاهای با انرژی و چربی زیاد که در گذشته کمتر مصرف می شدند از جمله عواملی بوده اند که در این افزایش سهم عمده ای داشته اند. در این راستا، مطالعه ای به منظور تعیین ارتباط عوامل غذایی (دریافت روزانه انرژی و درشت مغذیها، درصد انرژی دریافتی از درشت مغذیها، انرژی و درشت مغذیهای دریافتی به ازاء کیلوگرم وزن بدن، دفعات مصرف نوشابه؛ آبمیوه طبیعی؛ لبنیات بجز پنیر؛ تنقلات (شامل چیپس و پفک و شکلات)؛ غذای آماده و سرعت غذا خوردن با چاقی در دانش آموزان دبستانی شهر اهواز انجام شد. مواد و روشها: در یک نمونه گیری خوشه ای دو مرحله ای درسطح دبستانهای شهر اهواز در سال تحصیلی 82-1381، کلیه دانش آموزان 10 و 11 ساله ای که در مقایسه با مرجع ایرانی حسینی و همکاران (1999) دارای BMI بزرگتر یا مساوی صدک 95 بودند (150 نفر) به عنوان گروه مورد وهمین تعداد دانش آموز هم سن و هم جنس غیرچاق BMI) کوچکتر از صدک 85 همان مرجع) به عنوان گروه شاهد درنظر گرفته شدند. پرسشنامه 24 ساعت یادآمد خورال جهت تعیین دریافت انرژی و درشت مغذی ها و پرسشنامه بسامد خوراک برای مشخص نمودن دفعات مصرف نوشابه، آبمیوه طبیعی، لبنیات بجز پنیر، تنقلات (شامل چیپس، پفک و پرسشنامه بسامد شکلات) و غذای آماده در ماه به کار رفت و سرعت غذاخوردن دانش آموز از مادر وی پرسیده شد. یافته ها: نتایج این بررسی حاکی از دریافت بیشتر انرژی، پروتئین و کربوهیدرات در گروه مورد نسبت به گروه شاهد بود  (P<0.05)؛ در حالیکه چربی روزانه دریافتی و درصد انرژی دریافتی از درشت مغذیها بین دو گروه تفاوت آماری معنی داری نشان نداد (P>0.05). میزان انرژی و درشت مغذیهای دریافتی به ازاء کیلوگرم وزن بدن در دانش آموزان چاق به طور معنی داری کمتر از دانش آموزان غیرچاق به دست آمد (P<0.001). در بین اقلام غذایی مورد پرسش، مصرف چیپس در گروه مورد به طور معنی داری بیش از گروه شاهد بود (P<0.05)  و مصرف پفک تفاوت آماری در مرز معنی داری بین دو گروه داشت (P=0.053)  از نظر سایر مواد غذایی تفاوت آماری معنی داری بین دانش آموزان چاق و غیرچاق دیده نشد (P>0.05). سرعت غذاخوردن در دو گروه تفاوت آماری معنی داری داشت؛ بدین صورت که نسبت دانش آموزان چاقی که با سرعت زیاد غذا می خوردند بیشتر بود (P<0.05). نتیجه گیری و توصیه ها: دریافت بالای انرژی، پروتئین و کربوهیدرات همچنین چیپس و پفک و سرعت بالای غذا خوردن عوامل غذایی مرتبط با چاقی در دانش آموزان 10 و 11 ساله شهر اهواز بودند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    درستی، احمدرضا، و طباطبایی، مینا. (1384). ارتباط عوامل غذایی با چاقی در دانش آموزان دبستانی اهواز , 82-1381. مجله دانشکده پزشکی، 63(1)، 7-17. SID. https://sid.ir/paper/38754/fa

    Vancouver: کپی

    درستی احمدرضا، طباطبایی مینا. ارتباط عوامل غذایی با چاقی در دانش آموزان دبستانی اهواز , 82-1381. مجله دانشکده پزشکی[Internet]. 1384؛63(1):7-17. Available from: https://sid.ir/paper/38754/fa

    IEEE: کپی

    احمدرضا درستی، و مینا طباطبایی، “ارتباط عوامل غذایی با چاقی در دانش آموزان دبستانی اهواز , 82-1381،” مجله دانشکده پزشکی، vol. 63، no. 1، pp. 7–17، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/38754/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button