مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,379
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

861
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اسیدهای چرب امگا -3 و بهبودی زخم در دیابت

صفحات

 صفحه شروع 121 | صفحه پایان 132

چکیده

 سابقه و هدف: اسیدهای چرب امگا -3, یکی از چربی های بدن انسان می باشد که به فراوانی در ماهی یا روغن ماهی وجود دارد و دارای اثرات بالقوه فراوانی در تعدیل بیماری های مختلف, خصوصا بیماری دیابت قندی است. نارسایی ترمیم زخم یکی از شایع ترین عوارض مزمن بیماری دیابت است, که عوامل مختلفی در پیدایش این نارسایی نقش دارند. با توجه به اثرات ضدالتهابی و عروقی که برای روغن ماهی مطرح است, این روغن ممکن است بسیاری از مکانیسم های بالقوه ای را که در ترمیم زخم نقش دارند, تعدیل نموده و بهبودی زخم را تسریع نماید. هدف پژوهش حاضر, بررسی نتایج حاصل از اثر مصرف اسیدهای چرب غیراشباعی بر روی ترمیم زخم خصوصا ترمیم زخم دیابتی می باشد.مواد و روش ها: در این مطالعه تعدادی از مقالات را که در ارتباط با نقش اسیدهای چرب امگا -3 در ترمیم زخم می باشد, بررسی شده و در برخی موارد نتایج آن ها با نتایج به دست آمده از اسیدهای چرب امگا -6 مقایسه شده است.یافته ها: ما مشاهده نمودیم که: 1- اثر مثبت اسیدهای چرب امگا-3 (روغن ماهی) در ترمیم زخم دیابتی خیلی بیشتر از اثر اسیدهای چرب امگا -6 است؛ 2- روغن ماهی در حالت دیابت مزمن اثر آن روی ترمیم زخم کاهش پیدا می کند؛ 3- در حالت دیابت مزمن اثر مصرف موضعی آن خیلی بیشتر از اثر مصرف سیستمیک است؛ 4- اسیدهای چرب امگا-3, نه تنها در درمان زخم دیابت موثر هستند بلکه در درمان زخم های دیگر از قبیل زخم معده, زخم روده, زخم کولون و زخم های سوختگی نیز موثر هستند؛ 5- اکثر مطالعات بر روی حیوان های آزمایشگاهی (نه بیماران) انجام شده است.نتیجه گیری: با توجه به نتایج فوق, روغن ماهی ممکن است جز دسته جدیدی از داروها و مواد باشد که در درمان زخم ها خصوصا زخم دیابتی مفید است. برای تعیین مکانیسم دقیق عملکرد آن احتیاج به پژوهش های بیشتری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خاکساری حداد، محمد. (1383). اسیدهای چرب امگا -3 و بهبودی زخم در دیابت . کومش، 5(4-3)، 121-132. SID. https://sid.ir/paper/387864/fa

    Vancouver: کپی

    خاکساری حداد محمد. اسیدهای چرب امگا -3 و بهبودی زخم در دیابت . کومش[Internet]. 1383؛5(4-3):121-132. Available from: https://sid.ir/paper/387864/fa

    IEEE: کپی

    محمد خاکساری حداد، “اسیدهای چرب امگا -3 و بهبودی زخم در دیابت ،” کومش، vol. 5، no. 4-3، pp. 121–132، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/387864/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button