مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

312
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

566
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اگزالیک اسید بر ویژگی های کیفی و بیوشیمیایی میوه ازگیل ژاپنی (Eriobotrya japonica Lindl. ) طی مدت انبارداری

صفحات

 صفحه شروع 91 | صفحه پایان 102

چکیده

 اسیداگزالیک به عنوان یک پاداکسنده طبیعی رسیدن و پیری میوه را به تاخیر می اندازد. در این پژوهش اثر غلظت های مختلف اسیداگزالیک (0, 2, 4, 6 و 8 میلی مولار) بر قابلیت انبارمانی و کیفیت پس از برداشت میوه ازگیل ژاپنی طی 28 روز انبارداری در دمای 5 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 5± 90 درصد مورد بررسی قرار گرفت. صفاتی مانند شاخص قهوه ای شدن, ویژگی های بیوشیمیایی و کیفی و فعالیت آنزیم های پلی فنل اکسیداز (PPO) و پراکسیداز (POD) میوه در زمان برداشت (0), 7, 14, 21 و 28 روز پس از شروع انبارداری ارزیابی شد. با افزایش مدت انبارداری میزان شاخص قهوه ای شدن, مواد جامد محلول (TSS), نسبت TSS به اسیدیته قابل تیتراسیون (TA) و فعالیت آنزیم های PPO و POD در همه تیمارها افزایش یافت (p˂ 0. 05), درحالی که میزان سفتی بافت میوه, TA, اسیدآسکوربیک, فنل و فلاونویید کل و ظرفیت پاداکسندگی میوه کاهش یافت (p˂ 0. 05). کاربرد اسیداگزالیک میزان شاخص قهوه ای شدن و فعالیت آنزیم های مسیول قهوه ای شدن میوه (PPO و POD) را به طور معنی داری در مقایسه با شاهد کاهش داد (p˂ 0. 05). در پایان مدت انبارداری میوه های تیمار شده با غلظت های مختلف اسیداگزالیک بافت سفت تر و میزان اسیدآسکوربیک, فنل و فلاونویید کل و ظرفیت پاداکسندگی بیشتری در مقایسه با میوه های گروه شاهد داشتند (p˂ 0. 05). در کل, کاربرد اسیداگزالیک بطور موثری نرم شدن بافت میوه و شاخص قهوه ای شدن را با کم کردن فعالیت آنزیم های PPO و POD در طول مدت انبارداری کاهش داد (p˂ 0. 05). بنابراین تیمار اسیداگزالیک (6 میلی مولار) می تواند به عنوان یک روش موثر در انبارداری میوه ازگیل ژاپنی مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میغانی، حسین، و هاشم پور، ابوذر. (1399). اثر اگزالیک اسید بر ویژگی های کیفی و بیوشیمیایی میوه ازگیل ژاپنی (Eriobotrya japonica Lindl. ) طی مدت انبارداری. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(109 )، 91-102. SID. https://sid.ir/paper/387905/fa

    Vancouver: کپی

    میغانی حسین، هاشم پور ابوذر. اثر اگزالیک اسید بر ویژگی های کیفی و بیوشیمیایی میوه ازگیل ژاپنی (Eriobotrya japonica Lindl. ) طی مدت انبارداری. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(109 ):91-102. Available from: https://sid.ir/paper/387905/fa

    IEEE: کپی

    حسین میغانی، و ابوذر هاشم پور، “اثر اگزالیک اسید بر ویژگی های کیفی و بیوشیمیایی میوه ازگیل ژاپنی (Eriobotrya japonica Lindl. ) طی مدت انبارداری،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 109 ، pp. 91–102، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/387905/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button