مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

381
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

495
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی وضعیت تغذیه ای عناصر غذایی در باغ های انگور آذربایجان شرقی به روش انحراف از درصد بهینه و تشخیص چند گانه غذایی

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 29

چکیده

 انگور یکی از مهم ترین محصولات کشاورزی استان آذربایجان شرقی می باشد و در تولید این محصول در رتبه سوم کشور قرار دارد. بنابر این, بررسی وضعیت تغذیه ای این گیاه از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. از آنجائی که شناسایی وضعیت عناصر غذایی در گیاهان با عملکرد بالا می تواند یک معیار واقعی برای ارزیابی رشد و وضعیت مطلوب عناصر غذایی در گیاه باشد, برای تحقیق مذکور از سال 1395 تا1397 به مدت سه سال در 62 باغ انگور در شهرستان ملکان بررسی هایی انجام شد. در تمامی باغ ها نمونه های مرکب خاک از اعماق 30-0 و 60-30 سانتی متری تهیه و 1364 تجزیه فیزیکی و شیمیایی انجام شد. همچنین, در زمان گلدهی در نیمه مرداد ماه از برگ های روبروی خوشه انگور نمونه برداری برگ به صورت مرکب صورت پذیرفت و سپس 682 تجزیه گیاه با روش های استاندارد آزمایشگاهی انجام شد. در زمان برداشت محصول با بازدید از هر باغ, عملکرد محصول اندازه گیری و تعیین گردید و در نهایت مقدار انحراف از درصد بهینه (DOP) و شاخص روش تشخیص چندگانه غذایی (CND) برای هر عنصر محاسبه شد. بر اساس عملکرد محصول, باغ های مطالعه شده به دو گروه باغ شامل باغ های با عملکرد و کیفیت بالا و پائین دسته بندی گردید. نتایج شاخص های محاسبه شده به روش انحراف از درصد بهینه و روش تشخیص چندگانه نشان داد که در بین عناصر پر نیاز کمبود فسفر و منیزیم و در بین عناصر کم مصرف, کمبود روی و مس وجود دارد. این نتایج در مقایسه هر دو روش یکسان بدست آمد. نتایج این پژوهش می تواند به صورت کاملاً کاربردی در سطح باغ های منطقه به منظور افزایش عملکرد و کیفیت انگور استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محصص مستشاری، مهرزاد، خسروی نژاد، اعظم، توسلی، علیرضا، و بصیرت، مجید. (1399). ارزیابی وضعیت تغذیه ای عناصر غذایی در باغ های انگور آذربایجان شرقی به روش انحراف از درصد بهینه و تشخیص چند گانه غذایی. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 34(1 الف )، 17-29. SID. https://sid.ir/paper/387964/fa

    Vancouver: کپی

    محصص مستشاری مهرزاد، خسروی نژاد اعظم، توسلی علیرضا، بصیرت مجید. ارزیابی وضعیت تغذیه ای عناصر غذایی در باغ های انگور آذربایجان شرقی به روش انحراف از درصد بهینه و تشخیص چند گانه غذایی. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1399؛34(1 الف ):17-29. Available from: https://sid.ir/paper/387964/fa

    IEEE: کپی

    مهرزاد محصص مستشاری، اعظم خسروی نژاد، علیرضا توسلی، و مجید بصیرت، “ارزیابی وضعیت تغذیه ای عناصر غذایی در باغ های انگور آذربایجان شرقی به روش انحراف از درصد بهینه و تشخیص چند گانه غذایی،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 34، no. 1 الف ، pp. 17–29، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/387964/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button