مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

396
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

498
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسیدی فایر سدیم دی فرمات (NDF) و اسید سیتریک بر ترکیب بیوشیمیایی بدن، فعالیت آنزیم های سرمی و بافت دستگاه گوارش ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 38

کلیدواژه

ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)Q1

چکیده

 مطالعه حاضر به ارزیابی اثرات سطوح اسیدی فایر سدیم دی فرمات و اسید سیتریک بر ترکیب بدن, فعالیت آنزیم های سرمی و بافت دستگاه گوارش در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) می پردازد. تعداد 630 قطعه ماهی (میانگین وزن 72/0 ± 55/16 گرم) به طور تصادفی در 21 مخزن (30 ماهی در هر مخزن) توزیع شدند. آزمایش به مدت 60 روز در هفت تیمار آزمایشی شامل شاهد (فقط غذای تجاری FFT2), سه سطح 2/0% (تیمار A), 4/%0 (تیمار B) و 6/0% (تیمار C) سدیم دی فرمات در جیره به تنهایی و سه سطح در ترکیب با اسید سیتریک به میزان 1/0% (تیمار D), 2/%0 (تیمارE) و 3/0% (تیمارF) که به جیره پایه غذای تجاری FFT2 افزوده شدند, انجام شد. ماهی ها 3 بار در روز در ساعات 8, 12 و 16 و به میزان 2% وزن بدن به مدت 2 ماه غذادهی شدند. نتایج این تحقیق نشان داد که سطوح مختلف سدیم دی فرمات و اسید سیتریک در جیره¬ غذایی تأثیر معنی داری بر میزان فعالیت آنزیم های سرمی ماهی قزل آلای رنگین کمان در مقایسه با تیمار کنترل نداشت (05/0p). بیشترین میزان ارتفاع و عرض پرز, تعداد سلول های موکوسی, ضخامت لایه سروزی روده, ضخامت پارین و زیرمخاط روده و ضخامت لایه عضلانی در تیمار D مشاهده شد که اختلاف معنی¬داری با دیگر تیمار ها نشان داد (05/0>p) و کمترین میزان شاخص¬های مذکور در گروه شاهد ثبت شد. بر اساس نتایج این مطالعه, افزودن 1/0% سدیم دی فرمات و 1/0% اسید سیتریک به جیره غذایی ماهیان قزل آلای رنگین کمان, به علت بهبود شاخص های ترکیب بدن شامل افزایش پروتئین و خاکستر و بهبود شاخص های بافتی روده ممکن است مفید واقع شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دوستانی دزفولی، مرضیه، رجب زاده قطرمی، ابراهیم، و عبدی، رحیم. (1398). اثر اسیدی فایر سدیم دی فرمات (NDF) و اسید سیتریک بر ترکیب بیوشیمیایی بدن, فعالیت آنزیم های سرمی و بافت دستگاه گوارش ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). تغذیه آبزیان، 5(2 )، 27-38. SID. https://sid.ir/paper/388776/fa

    Vancouver: کپی

    دوستانی دزفولی مرضیه، رجب زاده قطرمی ابراهیم، عبدی رحیم. اثر اسیدی فایر سدیم دی فرمات (NDF) و اسید سیتریک بر ترکیب بیوشیمیایی بدن, فعالیت آنزیم های سرمی و بافت دستگاه گوارش ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). تغذیه آبزیان[Internet]. 1398؛5(2 ):27-38. Available from: https://sid.ir/paper/388776/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه دوستانی دزفولی، ابراهیم رجب زاده قطرمی، و رحیم عبدی، “اثر اسیدی فایر سدیم دی فرمات (NDF) و اسید سیتریک بر ترکیب بیوشیمیایی بدن, فعالیت آنزیم های سرمی و بافت دستگاه گوارش ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” تغذیه آبزیان، vol. 5، no. 2 ، pp. 27–38، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/388776/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button