Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

401
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

423
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف پس ماند پسته پاک کنی در جیره غذایی بر فراسنجه های تخمیر برون تنی و عملکرد بزهای رائینی

صفحات

 صفحه شروع 18 | صفحه پایان 26

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر جایگزینی سطوح مختلف بقایای پسته پاک کنی با یونجه در جیره بزهای رائینی, دو آزمایش انجام شد. در آزمایش اول, تأثیر جیره های حاوی سطوح صفر, 25, 50 و 75 درصد بقایای پسته پاک کنی بر روند تخمیر شکمبه در شرایط آزمایشگاهی با 4 تیمار و 3 تکرار, به مدت 24 ساعت در شرایط تولید گاز انجام شد. آزمایش دوم اثر جیره های مزبور بر عملکرد بزهای داشتی انجام شد که در آن تعداد 20 رأس بز رائینی با میانگین وزن اولیه 69/2± 4/33 کیلوگرم, به مدت 84 روز با جیره های آزمایشی با نسبت 80 درصد علوفه و 20 درصد کنسانتره تغذیه شدند. داده های حاصل از هر دو آزمایش, در قالب طرح کاملاً تصادفی تجزیه آماری شدند. با جایگزین کردن سطح 50 و 75 درصد بقایای پسته پاک کنی به جای یونجه, پروتئین خام, کربوهیدرات محلول و بخش های فیبری جیره کاهش اما ترکیبات فنلی جیره های آزمایشی نسبت به جیره شاهد و جیره حاوی 25 درصد بقایای پسته پاک کنی افزایش یافت (01/0P<). گاز تولیدی پس از 24 ساعت و فراسنجه های برآورد شده بر اساس گاز زمان 24 ساعت انکوباسیون با افزایش سطح بقایای پسته پاک-کنی به 50 و 75 درصد کاهش خطی داشت (01/0P<). مقدار عامل تفکیک جیره های حاوی سطوح 50 و 75 درصد محصول فرعی پسته افزایش معنی داری نسبت به جیره شاهد و جیره حاوی 25 درصد بقایای پسته پاک کنی داشت (01/0P<). مصرف ماده خشک و پروتئین, افزایش وزن روزانه بزها و بزغاله ها با افزایش سطح بقایای پسته پاک-کنی به 50 و 75 درصد جیرهبه طور خطی کاهش یافت (01/0P<). به طور کلی استفاده از بقایای پسته پاک کنی به میزان 25 درصد در جیره بزهای شیرده رائینی (بعد از زایش) در مقایسه با یونجه نتایج مشابهی بر فراسنجه های تخمیر شکمبه ای, عملکرد بزها و افزایش وزن بزغاله ها داشت اما سطوح بالاتر اثر محدود کننده بر متغیرهای مزبور داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرحیدری، اعظم، روزبهان، یوسف، و فضائلی، حسن. (1399). اثر مصرف پس ماند پسته پاک کنی در جیره غذایی بر فراسنجه های تخمیر برون تنی و عملکرد بزهای رائینی. پژوهش های تولیدات دامی، 11(27 )، 18-26. SID. https://sid.ir/paper/388872/fa

    Vancouver: کپی

    میرحیدری اعظم، روزبهان یوسف، فضائلی حسن. اثر مصرف پس ماند پسته پاک کنی در جیره غذایی بر فراسنجه های تخمیر برون تنی و عملکرد بزهای رائینی. پژوهش های تولیدات دامی[Internet]. 1399؛11(27 ):18-26. Available from: https://sid.ir/paper/388872/fa

    IEEE: کپی

    اعظم میرحیدری، یوسف روزبهان، و حسن فضائلی، “اثر مصرف پس ماند پسته پاک کنی در جیره غذایی بر فراسنجه های تخمیر برون تنی و عملکرد بزهای رائینی،” پژوهش های تولیدات دامی، vol. 11، no. 27 ، pp. 18–26، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/388872/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا