مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

434
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

567
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر غلظت های اسید هیومیک بر قلیائیت و رهاسازی عناصر غذایی خاک، جوانه زنی و شاخص رشد چمن

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 99

چکیده

 زمینه و هدف: امروزه توسعه فضای سبز پایدار, نیازمند شناخت راهکارهای مناسب می باشد. بنابراین پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر غلظت های اسید هیومیک کاهنده قلیاییت و افزاینده دسترسی عناصرغذایی در خاک و بهبود رشد چمن انجام گرفته است. روش بررسی: آزمایش فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی درسال 1396 در قطعه زمینی (کلانشهراهواز) به تعداد 30 کرت برای چمن سردسیری و گرمسیری تقسیم و با پنج غلظت اسید هیومیک(0, 3, 6, 9 و 15 میلی گرم درلیتر) و سه تکرار برای هر غلظت در فاصله زمانی ده روزه در نظر گرفته شد. سپس غلظت عناصرغذایی, خصوصیات مهم شیمیایی خاک شامل شوری و قلیاییت و همچنین خصوصیات فیزیکی خاک در این کرت ها مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: نتایج نشان داده, با افزایش غلظت اسیدهیومیک کاربردی در این کرت ها, مقدار رهاسازی عناصرغذایی نیتروژن, فسفر, پتاسیم, کلسیم, منیزیم, گوگرد, آهن, روی, مس, منگنز, بور و مولیبدن در خاک افزایش می یابد. در تجزیه و تحلیل آماری, ضریب همبستگی اسپیرمن میان دو متغیر غلظت اسید و میزان عناصر غذایی برابر 949/0 حاصل گردیده است. با توجه به این مقدار مثبت است بنابراین می توان گفت این دو متغیر رابطه مستقیمی باهم دارند و مقدار بالای این ضریب نشان از قوی بودن رابطه ی میان این دو متغیر دارد. نتایج آزمایش جوانه زنی بذور این چمن در پتری دیش با پنج غلظت مذکور نشان داد, درصد جوانه زنی با افزایش غلظت اسید هیومیک کاهش یافته است. همچنین, اندازه طول و میزان وزن تر ریشه چمن با افزایش غلظت اسید هیومیک افزایش نشان داد. بحث و نتیجه گیری: کاربرد اسیدهیومیک باعث کاهش قلیاییت و رهاسازی عناصرغذایی در خاک شده و باعث بهبود رشد چمن نسبت به شاهد شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طعمه زاده، جاسم، غلامی، علی، نورزاده حداد، مهدی، حسنی، اکبر، و محسنی فر، کامران. (1399). تاثیر غلظت های اسید هیومیک بر قلیائیت و رهاسازی عناصر غذایی خاک, جوانه زنی و شاخص رشد چمن. علوم و تکنولوژی محیط زیست، 22(9 (پیاپی 100) )، 87-99. SID. https://sid.ir/paper/389169/fa

    Vancouver: کپی

    طعمه زاده جاسم، غلامی علی، نورزاده حداد مهدی، حسنی اکبر، محسنی فر کامران. تاثیر غلظت های اسید هیومیک بر قلیائیت و رهاسازی عناصر غذایی خاک, جوانه زنی و شاخص رشد چمن. علوم و تکنولوژی محیط زیست[Internet]. 1399؛22(9 (پیاپی 100) ):87-99. Available from: https://sid.ir/paper/389169/fa

    IEEE: کپی

    جاسم طعمه زاده، علی غلامی، مهدی نورزاده حداد، اکبر حسنی، و کامران محسنی فر، “تاثیر غلظت های اسید هیومیک بر قلیائیت و رهاسازی عناصر غذایی خاک, جوانه زنی و شاخص رشد چمن،” علوم و تکنولوژی محیط زیست، vol. 22، no. 9 (پیاپی 100) ، pp. 87–99، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/389169/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button