مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

10,146
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

690
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

افتراق مایع پلور اگزوداتیو از ترانسوداتیو با اندازه گیری بیلی روبین و کلسترول

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 36

چکیده

 مقدمه و هدف: جداسازی اگزودا از ترانسودا قدم اولیه در بررسی پلورال افیوژن به شمار می رود و راهنمایی جهت مشخص کردن روند پاتولوژیک بیماری های زمینه ای, تشخیص های افتراقی و اقدامات تشخیصی می باشد. اگر چه جهت جداسازی اگزودا از ترانسودا, معیار لایت به عنوان استاندارد در نظر گرفته می شود, اما در مطالعاتی نیز کلسترول مایع پلور, نسبت کلسترول پلور به سرم و نسبت بیلی روبین مایع پلور به سرم پیشنهاد شده است. این مطالعه جهت بررسی افتراق مایع پلور اگزوداتیو از ترانسوداتیو با اندازه گیری بیلی روبین و کلسترول انجام شده است.مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی از نوع ارزیابی ارزش تشخیصی در سال 1384 در بیمارستان الزهرا (س) شهر اصفهان انجام گردید و 86 مورد پلورال افیوژن با روش نمونه گیری غیر احتمالی و آسان مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا پس از افتراق ترانسودا از اگزودا بر اساس معیار لایت, کلسترول و بیلی روبین مایع پلور و سرم اندازه گیری شد. سپس با استفاده از منحنی های رک سطح زیر منحنی تعیین شد. پس از آن حساسیت و ویژگی و ارزش اخباری مثبت و منفی تعیین و نتایج با آزمون مک نمار تست گردیده و با هم مقایسه شدند.یافته ها: از 86 بیمار, 59 مورد اگزودا و 27 مورد ترانسودا بودند. معیار کلسترول پلور بالای 43 میلی گرم در دسی لیتر, حساسیت 73.8 درصد و ویژگی 92 درصد داشت که با پایین آوردن سطح معیار تا حد بالاتر از 35.5 میلی گرم در دسی لیتر, حساسیت بالا رفته و به 81.4 درصد رسید. نسبت کلسترول پلور به سرم بیشتر از 0.3, حساسیت 65 درصد, ویژگی 88 درصد و کارآمدی 85 درصد داشت. نسبت بیلی روبین مایع پلور به سرم بیشتر از 0.6 نیز حساسیت 76.3 درصد, ویژگی 74.1 درصد و کارآمدی 75.6 درصد داشت.نتیجه گیری: معیار پروتئین 3 گرم در دسی لیتر کماکان بیشترین حساسیت و ویژگی را در افتراق اگزودا از ترانسودا داشت و به عنوان بهترین شاخص به تنهایی می توان از آن استفاده کرد. کلسترول پلور بیشتر از 35.5 میلی گرم در دسی لیتر نیز حساسیت و ویژگی مناسبی دارد و به عنوان بهترین شاخص عملی می توان از ترکیب پروتئین و کلسترول مایع پلور استفاده کرد. معیار کلسترول پلور به سرم بیشتر از 0.3 حساسیت کمی دارد و با کاهش این نسبت به 0.14 حساسیت آن افزایش می یابد, اما از ویژگی آن کاسته می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عطایی، بهروز، عراقی، اکبر، فصیحی دستجردی، محمد، و فرج زادگان، زیبا. (1386). افتراق مایع پلور اگزوداتیو از ترانسوداتیو با اندازه گیری بیلی روبین و کلسترول. ارمغان دانش، 12(3 (پی در پی 47))، 25-36. SID. https://sid.ir/paper/389308/fa

    Vancouver: کپی

    عطایی بهروز، عراقی اکبر، فصیحی دستجردی محمد، فرج زادگان زیبا. افتراق مایع پلور اگزوداتیو از ترانسوداتیو با اندازه گیری بیلی روبین و کلسترول. ارمغان دانش[Internet]. 1386؛12(3 (پی در پی 47)):25-36. Available from: https://sid.ir/paper/389308/fa

    IEEE: کپی

    بهروز عطایی، اکبر عراقی، محمد فصیحی دستجردی، و زیبا فرج زادگان، “افتراق مایع پلور اگزوداتیو از ترانسوداتیو با اندازه گیری بیلی روبین و کلسترول،” ارمغان دانش، vol. 12، no. 3 (پی در پی 47)، pp. 25–36، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/389308/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button