مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,029
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

605
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین میزان تراکم میکروبی شیر خام گاومیش های منطقه اهواز به روش شمارش کلی میکروبی و مقایسه آن با روش احیای متیلن بلو

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 44

چکیده

 هدف از این بررسی, تعیین میزان تراکم میکروبی شیرخام گاومیش در منطقه اهواز و نیز مقایسه دو روش شمارش کلی میکروب های هوازی مزوفیل (روش مرجع) و احیای رنگ متیلن بلو بود. در این بررسی در طول 6 ماه نمونه برداری, تعداد 80 نمونه شیر خام گاومیش در طی دو فصل سرد و گرم, از مناطق مختلف شهر اهواز و حومه تهیه و از نظر تراکم میکروبی, با دو روش مختلف فوق مورد بررسی و آزمایش قرار گرفت. در آزمون شمارش کلی میکروبی, متوسط میزان تراکم میکروبی در نمونه های فصل سرد 2.8×106 cfu/ml و نمونه های فصل گرم 1.5×107 cfu/ml و در کل تحقیق 9.0×106 cfu/ml بود. همچنین در این آزمون, از نظر درجه بندی کیفیت شیر خام بر اساس شاخص تراکم میکروبی در هر میلی لیتر 36.25, (cfu/ml) درصد از نمونه ها ممتاز, 10 درصد از نمونه ها درجه یک, 11.25 درصد از نمونه ها درجه دو, 10 درصد از نمونه ها در درجه سه, 15 درصد از نمونه ها درجه چهار, 2.5 درصد از نمونه ها نسبتا قابل قبول و 15 درصد از نمونه ها غیر قابل قبول بودند. نتایج حاصل از دو روش شمارش کلی میکروب های هوازی مزوفیل و احیا متیلن بلو مشابه بودند (p<0.001) و دو روش, با هم تطابق دارند (r2=0.77). به دلیل اینکه در تراکم میکروبی, علاوه بر میکروب های هوازی مزوفیل, میکروارگانیسم های سرماگرا و گرماگرا نیز, حضور دارند؛ بنابراین به نظر می رسد که تطابق حاصله, در این بررسی شامل میکروب های هوازی مزوفیل می باشد و این تطابق, در شیرهای خام تازه گاومی که به مدت طولانی نگهداری نشده اند, مورد استناد است. همچنین میزان شمارش کلی میکروبی در دو فصل سرد و گرم, اختلاف معنی داری نشان نداد (P>0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فضل آرا، علی، گورانی نژاد، سعد، راسخ، عبدالرحمان، و لعل میرزاده، فرزانه. (1386). تعیین میزان تراکم میکروبی شیر خام گاومیش های منطقه اهواز به روش شمارش کلی میکروبی و مقایسه آن با روش احیای متیلن بلو. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 3(3 (مسلسل 16))، 39-44. SID. https://sid.ir/paper/389317/fa

    Vancouver: کپی

    فضل آرا علی، گورانی نژاد سعد، راسخ عبدالرحمان، لعل میرزاده فرزانه. تعیین میزان تراکم میکروبی شیر خام گاومیش های منطقه اهواز به روش شمارش کلی میکروبی و مقایسه آن با روش احیای متیلن بلو. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1386؛3(3 (مسلسل 16)):39-44. Available from: https://sid.ir/paper/389317/fa

    IEEE: کپی

    علی فضل آرا، سعد گورانی نژاد، عبدالرحمان راسخ، و فرزانه لعل میرزاده، “تعیین میزان تراکم میکروبی شیر خام گاومیش های منطقه اهواز به روش شمارش کلی میکروبی و مقایسه آن با روش احیای متیلن بلو،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 3، no. 3 (مسلسل 16)، pp. 39–44، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/389317/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button