مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

375
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

532
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تجزیه پذیری شکمبه ای و قابلیت هضم روده ای کنجاله سویا و کنجاله کلزا پوشش دار شده با منابع مختلف چربی

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 65

چکیده

 هدف از انجام این مطالعه بررسی برون تنی اثر پوشش دار کردن کنجاله سویا و کنجاله کلزا با منابع مختلف چربی بر تجزیه پذیری شکمبه ای و قابلیت هضم روده ای و همچنین بررسی درون تنی قابلیت هضم کنجاله سویا پوشش دار شده با منابع مختلف چربی در دستگاه گوارش بود. برای این منظور, از نمک کلسیمی روغن امگا3, نمک کلسیمی غیراشباع و چربی اشباع برای پوشش دار کردن استفاده شد. به منظور تعیین تجزیه پذیری شکمبه ای از سه رأس گاو نژاد هلشتاین مجهز به فیستولای شکمبه ای استفاده شد و میزان تجزیه پذیری شکمبه ای و قابلیت هضم روده ای ماده خشک و پروتئین خام تعیین شد. در آزمایش درون تنی, 40 راس گاو نژاد هلشتاین به طور تصادفی در پنج تیمار (شاهد, سویا اکسترود شده, سویا-امگا3, سویا-کلسیمی و سویا-اشباع) اختصاص داده شد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که پوشش دار کردن کنجاله سویا و کلزا با چربی های مختلف موجب کاهش تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین در شکمبه و افزایش قابلیت هضم آن ها در روده می شود. همچنین نشان داده شد که محافظت کنجاله سویا با چربی اشباع و چربی کلسیمی نسبت به چربی امگا3 بهتر بود, در حالی که محافظت کنجاله کلزا با چربی کلسیمی و امگا3 نسبت به چربی اشباع گوارش پذیری بهتری داشتند (p<0. 0001). نتایج آزمایش درون تنی نشان داد که کنجاله سویا پوشش دار شده با امگا3 بیشترین میزان قابلیت هضم در کل دستگاه گوارش را داشت (p=0. 009). می توان نتیجه گرفت که پوشش دار کردن کنجاله-های پروتئینی با چربی باعث انتقال هضم پروتئین از شکمبه به روده و در نتیجه افزایش بخش RUP کنجاله پروتئینی خواهد شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی، محسن، گنج خانلو، مهدی، دهقان بنادکی، مهدی، زالی، ابوالفضل، و رضایزدی، کامران. (1399). بررسی تجزیه پذیری شکمبه ای و قابلیت هضم روده ای کنجاله سویا و کنجاله کلزا پوشش دار شده با منابع مختلف چربی. پژوهش های تولیدات دامی، 11(30 )، 57-65. SID. https://sid.ir/paper/389447/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی محسن، گنج خانلو مهدی، دهقان بنادکی مهدی، زالی ابوالفضل، رضایزدی کامران. بررسی تجزیه پذیری شکمبه ای و قابلیت هضم روده ای کنجاله سویا و کنجاله کلزا پوشش دار شده با منابع مختلف چربی. پژوهش های تولیدات دامی[Internet]. 1399؛11(30 ):57-65. Available from: https://sid.ir/paper/389447/fa

    IEEE: کپی

    محسن ابراهیمی، مهدی گنج خانلو، مهدی دهقان بنادکی، ابوالفضل زالی، و کامران رضایزدی، “بررسی تجزیه پذیری شکمبه ای و قابلیت هضم روده ای کنجاله سویا و کنجاله کلزا پوشش دار شده با منابع مختلف چربی،” پژوهش های تولیدات دامی، vol. 11، no. 30 ، pp. 57–65، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/389447/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button