Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

264
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

414
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین خصوصیات آنتی اکسیدانی، ارزش غذایی و قابلیت هضم شکمبه ای-رو ده ای برگ بنه (Pistacia atlantica) به روش کیسه های نایلونی

صفحات

 صفحه شروع 477 | صفحه پایان 488

چکیده

 این مطالعه به منظور بررسی ارزش غذایی, خصوصیات آنتی اکسیدانی, ترکیبات فنولی برگ بنه در مراحل مختلف رشد و همچنین قابلیت هضم شکمبه ای-رو ده ای برگ بنه به روش کیسه های نایلونی انجام شد. برگ بنه طی سه مرحله از کوهپایه های اطراف شهرستان بیرجند جمع آوری و خشک گردید. ترکیب شیمایی, فراسنجه های تجزیه پذیری, مقدار کل ترکیبات فنولی, تانن و فعالیت آنتی اکسیدانی به وسیله 2, 2-دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل (DPPH) اندازه گیری شد. با پیشرفت مرحله رشد درصد ماده خشک, چربی خام, NDF و ADF افزایش یافت. در مراحل اولیه رشد بیشترین میزان ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی مشاهده شد. مقدار کل ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدان کل برگ بنه در پایان مرحله رشد به ترتیب 36/5 و 27/83 درصد گزارش شد. بیشترین اسید چرب غیراشباع برگ بنه اسید لینولنیک به میزان 54/26 درصد گزارش شد. بخش سریع تجزیه ماده خشک برگ بنه 03/28 درصد و تجزیه پذیری مؤثر آن در نرخ عبور 04/0, 06/0 و 08/0 به ترتیب 29/48, 39/43 و 40/40 درصد بود. کمترین نرخ تجزیه پذیری (c) در مورد پروتئین خام دیده شد (0137/0). قابلیت هضم ماده خشک در کل دستگاه گوارش بیشتر از قابلیت هضم پروتئین خام بود. برگ بنه به دلیل دارا بودن اسید لینولنیک به عنوان یک منبع امگا-3 و نیز ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی بالا دارای ارزش غذایی بالایی است و می توان در جیره نویسی دام ها به منظور غنی سازی و افزایش پایداری اکسیداتیو محصولات دامی نظیر شیر و گوشت, از این اطلاعات بهره برد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گنجی، فاطمه، باشتنی، مسلم، فرهنگ فر، همایون، و غیاثی، سیداحسان. (1397). تعیین خصوصیات آنتی اکسیدانی, ارزش غذایی و قابلیت هضم شکمبه ای-رو ده ای برگ بنه (Pistacia atlantica) به روش کیسه های نایلونی. پژوهش های علوم دامی ایران، 10(4 )، 477-488. SID. https://sid.ir/paper/389466/fa

    Vancouver: کپی

    گنجی فاطمه، باشتنی مسلم، فرهنگ فر همایون، غیاثی سیداحسان. تعیین خصوصیات آنتی اکسیدانی, ارزش غذایی و قابلیت هضم شکمبه ای-رو ده ای برگ بنه (Pistacia atlantica) به روش کیسه های نایلونی. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1397؛10(4 ):477-488. Available from: https://sid.ir/paper/389466/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه گنجی، مسلم باشتنی، همایون فرهنگ فر، و سیداحسان غیاثی، “تعیین خصوصیات آنتی اکسیدانی, ارزش غذایی و قابلیت هضم شکمبه ای-رو ده ای برگ بنه (Pistacia atlantica) به روش کیسه های نایلونی،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 10، no. 4 ، pp. 477–488، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/389466/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا