مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

556
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

557
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ارزش غذایی، قابلیت هضم دانه، غلاف و پوسته دانه باقلا با استفاده از روش های آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 151 | صفحه پایان 167

چکیده

 لازمه استفاده بهینه از اجزای و پسماند باقلا در تغذیه دام آگاهی از کیفیت و ترکیبات مغذی آن می باشد. هدف از این تحقیق تعیین ارزش غذایی, انرژی متابولیسمی, قابلیت هضم شکمبه ای و بعد از شکمبه ای در اجزای مختلف باقلا Vicia faba L. به صورت خام و فرآوری شده با اوره و ملاس با استفاده از روش های in situ و in vitro بود. نتایج نشان داد که ترکیبات شیمیایی, پتانسیل و نرخ تولید گاز, ماده آلی قابل هضم, انرژی متابولیسمی, و اسید های چرب کوتاه زنجیر بین اجزای مختلف باقلا دارای اختلاف معنی دار هستند. همچنین نتایج نشان داد که فرآوری غلاف باقلا با 3 درصد ملاس و 5/1 درصد اوره به دلیل فراهمی همزمان و مناسب اسکلت کربنی و منبع نیتروژن موجب کاهش میزان الیاف نامحلول در شوینده ی اسیدی آن و به عبارتی افزایش قابلیت هضمی آن شد. براساس نتایج حاصل, بیشترین میزان قابلیت هضم ماده آلی در ماده خشک و انرژی متابولیسمی در اثر عمل آوری غلاف باقلا با 5/4% ملاس و 5/1% اوره (5/4 + 5/1 درصد ماده خشک) مشاهده گردید. با افزایش سطح ملاس قابلیت هضم ماده خشک در غلاف باقلا در کل دستگاه گوارش افزایش یافت. دانه باقلا دارای ارزش غذایی بیشتری نسبت به سایر اجزای آن بوده و مقدار فیبر در پوسته دانه بیشتر بود. به طور کلی دانه باقلا با پروتئین حدود 71/24 درصد و انرژی قابل متابولیسم 94/8 مگاژول برکیلوگرم دارای ارزش غذایی خوبی برای تغذیه دام است. لیکن غلاف باقلا نیز ارزش تغذیه ای مناسبی به عنوان منبع فیبر غیر علوفه ای برای نشخوارکنندگان دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بدرزاده اورنج، سلیمان، سیف دواتی، جمال، میرزائی آقجه قشلاق، فرزاد، عبدی بنمار، حسین، و سیدشریفی، رضا. (1399). تعیین ارزش غذایی, قابلیت هضم دانه, غلاف و پوسته دانه باقلا با استفاده از روش های آزمایشگاهی. پژوهش های علوم دامی ایران، 12(2 )، 151-167. SID. https://sid.ir/paper/389475/fa

    Vancouver: کپی

    بدرزاده اورنج سلیمان، سیف دواتی جمال، میرزائی آقجه قشلاق فرزاد، عبدی بنمار حسین، سیدشریفی رضا. تعیین ارزش غذایی, قابلیت هضم دانه, غلاف و پوسته دانه باقلا با استفاده از روش های آزمایشگاهی. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1399؛12(2 ):151-167. Available from: https://sid.ir/paper/389475/fa

    IEEE: کپی

    سلیمان بدرزاده اورنج، جمال سیف دواتی، فرزاد میرزائی آقجه قشلاق، حسین عبدی بنمار، و رضا سیدشریفی، “تعیین ارزش غذایی, قابلیت هضم دانه, غلاف و پوسته دانه باقلا با استفاده از روش های آزمایشگاهی،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 12، no. 2 ، pp. 151–167، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/389475/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button